Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Οι αγρότες στο «μπλόκο» στο Σύνταγμα: Ξεκίνησε το μαζικό συλλαλητήριο με τα τρακτέρ - Κόρνες, συνθήματα, καπνογόνα έξω από τη Βουλή (Φώτο, Βίντεο)

 intime

Δεκάδες τρακτέρ σε παράταξη μπροστά στη Βουλή, την ώρα που ξεκινά το μαζικό συλλαλητήριο με εκατοντάδες αγρότες να έχουν συγκεντρωθεί απ' όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της αστυνομίας, περίπου 6.000 άτομα διαδηλώνουν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που οι αγρότες μιλούν για πάνω από 10.000 κόσμο.

Αγρότες συλλαλητήριο

Παράλληλα, σε πάνω από 200 υπολογίζονται τα τρακτέρ που βρίσκονται στο Σύνταγμα για το αγροτικό συλλαλητήριο, αριθμός μεγαλύτερος απ' τον αναμενόμενο (σ.σ. 150).


Στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο Σύνταγμα λίγο πριν τις 18:00 και συνομίλησε με αγρότες που βρίσκονται στο σημείο ενώ μπήκε και κάθισε μέσα σε τρακτέρ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους αγρότες ενώ πολύς κόσμος ήθελε ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί του.

kasel

«Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει καρτέλ στη μέση. Οι μεσάζοντες. Τα ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Και ρύθμιση χρεών».

Μετά, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέβηκε στο μετρό Συντάγματος, ώστε να μεταβεί στην Κουμουνδούρου για την κρίσιμη συνεδρίαση.

Πριν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της ΠΓ βρέθηκαν στο Σύνταγμα, στο πλευρό των αγροτών.

syr agr

syr agr1

Επιπλέον, στο συλλαλητήριο βρίσκεται και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

kouts agrotes

Το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 18:30, ενώ λίγο μετά τις 09:00 τα τρακτέρ ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας.

trakter047

Λίγο πριν τις 12:00 το πρώτο κομβόι έφτασε στις Αφίδνες, όπου το περίμενε η Αστυνομία, που συνόδευσε τους αγρότες, ώστε να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης.


Νωρίτερα, περίπου στις 15:00 στο Σύνταγμα προκλήθηκε ένταση μεταξύ αγροτών και περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., όταν αγρότες άρχισαν να σπρώχνουν όχημα της ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να υπάρξει στιγμιαία ένταση.

Τελικά, το περιπολικό μετακινήθηκε χωρίς περεταίρω εκτροχιασμό της κατάστασης.

trakter055

Ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου, προτρέπει τους οδηγούς να αποφύγουν να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως τόνισε, θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.

trakter072

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από πλευράς ΜΜΜ ή Τροχαίας για το Μετρό ή τον Ηλεκτρικό. Θα λειτουργει κανονικά, όμως υπάρχει ενδεχομένο για έκτακτα μέτρα.

Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου μέχρι Αμερικής, Κλειστή η βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το Σύνταγμα, ενώ η Ακαδημίας βγαίνει κανονικά προς βασιλίσσης Σοφίας.

Ανοιχτή είναι η Σταδίου και Ακαδημίας, ενώ κλειστή η Αμαλίας από Φιλελλήνων.

Έχει προγραμματιστεί να φύγουν οι αγρότες περίπου στις 10-11 το πρωί της Τετάρτης.

Δεν πλήρωσαν διόδια τα τρακτέρ για να κατέβουν στην Αθήνα - Ποιος είναι ο λόγος

Τα τρακτέρ πλημμύρισαν την Αθήνα αλλά δεν πλήρωσαν διόδια. Ποιος ήταν ο λόγος;

Σύμφωνα με ενημέρωση των παραχωρησιούχων των διοδίων, η κίνηση των αγροτών επί του αυτοκινητοδρόμου αποτελεί μία ειδική περίπτωση, αφού κατά κανόνα δεν επιτρέπεται η κίνηση των τρακτέρ επί αυτού του μέρους του οδικού δικτύου.

Κατά τους εκπροσώπους των αυτοκινητοδρόμων, τα κομβόι των τρακτέρ κινήθηκαν συνοδεία αστυνομικών οχημάτων για λόγους ασφαλείας, οπότε δεν πλήρωσαν διόδια. Δεν είναι ωστόσο σίγουρο αν αυτή η «χασούρα» θα παραμείνει ως έχει.

Αυτό διότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το «δωρεάν» πέρασμα των τρακτέρ από τα διόδια αποτελεί ειδική περίπτωση, και το υπουργείο δεν έχει ακόμα εκδώσει κάποια επίσημη ενημέρωση. Συνακόλουθα, δεν γνωρίζουν αν το ίδιο το κράτος θα κληθεί να καταβάλλει το κόστος της διέλευσης των αγροτών εκ των υστέρων.

syntagma agrotes1

syntagma agrotes2

syntagma agrotes3 

agrotes_syntagma_syllalitirio_athina1_bb079.jpg

συλλαλητηριο αγροτων, αγροτεσ αθηνα, αγροτεσ, τρακτερ αθηνα

agrotes_syntagma1_dd06f.jpg

agrotes_syntagma2_05c7c.jpg

agrotes_syntagma_syllalitirio_athina3_3daae.jpg

agrotes_syntagma_syllalitirio_athina4_07398.jpg

agrotes_syntagma_syllalitirio_athina5_46c66.jpg

agrotes_syntagma_syllalitirio_athina6_3fe55.jpg

συλλαλητηριο αγροτων, αγροτεσ αθηνα, αγροτεσ συνταγμα

agrotes_syntagma_syllalitirio_athina8_2a0fc.jpg

αγροτεσ αθηνα, τρακτερ αθηνα, κλειστοι δρομοι αγροτεσ

Πηγή: dnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Η κρατικομανιακή αγρομανία είναι μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Μοντέρνας Ελλάδα. Η αγρομανια χρωστάτε στον Πάγκαλο οποίος έδιωξε τους κάτω από πενήντα από μονές δια να καλλιεργήσουν τα νεαποκτώμενα Θεσσαλικά τσιφλικά. Το κατάλληλο μοντέλο για την Ελλάδα είναι η πιο εμπορική Ολλανδία παρά η Ούγγροι οβσίνα. Ο πατέρας του Αλέξανδρου πήρε το Βυζάντιο για να πεινάσει η Αθήνα από Στηθικό σιτάρι ενώ η Σικελία τροφοδόταν απο Σπάρτη. Στην ελληνική γεωγραφία δεν αντέχει η γεωργία παρά τις γερμανικές φαντασιώσεις που πεινάσαν την Ελλάδα το 1942 & 2010. Οι Γερμανοί και οι συνάδελφοί τους Ούγγροι υποδουλώνουν επιβάλλοντας τον Ρωμαϊκό Αγροτισμό ενώ μόνο το εμπόριο ενισχύει την ελευθερία. Ο Τοκβίλ αρνητέ τον φεουδαρχικό σόφισμα των οικογενειακών αγρών καθώς η αμερικανική γεωργία ήταν πάντα βιομηχανική και εμπορική, ενώ ο Περικλής και ο Λίνκολν υποτιμούσαν τη γεωργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)