Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ελληνικό FBI: Έρχεται «task force» για να «χτυπήσουν» Greek Mafia και χούλιγκαν

Ελληνικό FBI: Έρχεται «task force» για να «χτυπήσουν» Greek Mafia και χούλιγκαν
 

 

 Ιδρύεται μια νέα υπηρεσία με αποκλειστικό σκοπό να «ξηλωθούν» τα μεγάλα κυκλώματα όπως η Greek Mafia.

Προ των πυλών βρίσκεται η δημιουργία του ελληνικού FBI, μιας νέας υπηρεσίας που θα ιδρυθεί με αποκλειστικό σκοπό να «ξηλωθούν» τα μεγάλα κυκλώματα που κυριαρχούν στο οργανωμένο έγκλημα.

Κοινός τόπος είναι για τους «μυημένους» στα αστυνομικά θέματα ότι εδώ και πολλά χρόνια παρατηρείται «δυστοκία» στην εξάρθρωση ομάδων που ανήκουν σε αυτό που υπό ευρεία έννοια ονοματίζεται ως Greek Mafia. Κατά καιρούς αρκετοί υπουργοί Προστασίας του Πολίτη είχαν μελετήσει σχέδια για την δημιουργία ενός ελληνικού FBI, δηλαδή μιας υπηρεσίας που θα αποτελεί «σύνθεση» όλων των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με το οργανωμένο έγκλημα.

Περίπου 14 χρόνια μετά την πρώτη φορά που έπεσε στο τραπέζι η συγκεκριμένη πρόταση στη λεωφόρο Κατεχάκη, τα σχέδια επί χάρτου γίνονται πράξη. Το σχέδιο για τη δημιουργία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, όπως θα είναι η επίσημη ονομασία της νέας υπηρεσίας, είναι έτοιμο και πλέον αυτό που μένει είναι να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Πρόκειται για την πιο «βαθιά» αλλαγή που γίνεται στην αμιγώς επιχειρησιακή δομή της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ελληνικό FBI θα αποτελείται από τις παρακάτω αυτοτελείς-μέχρι σήμερα- υπηρεσίες:

 • Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος
 • Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (που αποτελείται από τα Τμήματα Ανθρωποκτονιών, Εκβιαστών, Διαρρηκτών)
 • Δίωξη Ναρκωτικών
 • Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους

«Το τοπίο στο οργανωμένο έγκλημα έχει αλλάξει. Πλέον οι εγκληματικές δραστηριότητες δεν περιορίζονται σε… επιχειρήσεις της νύχτας αλλά και σε επιχειρήσεις της… ημέρας. Επίσης, έχει εξελιχθεί και έχει αλλάξει άρδην ο τρόπος με τον οποίο ξεπλένονται τα χρήματα. Οι διωκτικές Αρχές έχουν μείνει πίσω στο κυνήγι τους. Η υπηρεσία αυτή θα επιχειρήσει να κάνει βήματα μπροστά.

Θα έχει έναν διοικητή που θα πάρει τον έλεγχο του συνόλου των δράσεων και δεν θα χάνεται καμία πληροφορία στη… μετάφραση. Για να καταρτιστεί το σχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί ελήφθησαν υπόψη πρότυπα χωρών που τα έχουν καταφέρει. Και δεν μιλάμε μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για υπηρεσίες ασφαλείας της Ε.Ε. Επίσης, σημαντικό είναι ότι υπάγεται στη νέα υπηρεσία και η Υποδιεύθυνση που είναι αρμόδια για τους χούλιγκαν, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν άτομα από το χώρο αυτό που εμπλέκονται με ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί που θα ηγηθούν της νέας αυτής υπηρεσίας έχουν λάβει εκπαιδεύσεις σε ξένες χώρες και διαθέτουν ειδικές γνώσεις σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος. «Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα επιχειρήσουν να πατάξουν την ιλιγγιώδη παραγωγή και διακίνηση μαύρου χρήματος στη χώρα μας, που εκτιμάται ότι ξεπερνά κάθε χρόνο τα 200 εκατ. ευρώ. Θα τους δοθεί προσωπικό, το οποίο δεν θα ασχολείται με πάρεργα για να μπορούν να κάνουν έρευνες σε βάθος».

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος θα συνεργάζεται με την Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, την υπηρεσία δηλαδή που χειρίζεται τον «κοριό» της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ελληνικό FBI αναμένεται να «τρέξει» μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς το πιθανότερο είναι το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί εντός του Μαΐου στη Βουλή. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. θα ηγηθεί του ελληνικού FBI, ωστόσο, φαβορί θεωρείται ανώτατο στέλεχος που αποτελεί άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού και που διαθέτει μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία σε κρίσιμες υπηρεσίες. Ο αξιωματικός που θα επιλεγεί θα εποπτεύεται από τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Οι υπόλοιποι επικεφαλής αξιωματικοί των υπηρεσιών που συνενώνονται, οι οποίοι θα υπάγονται στον νέο διοικητή, αναμένεται να παραμείνουν ίδιοι. 

Πηγή:ieidiseis.gr

10 σχόλια:

 1. Άμα τα αναλάβει ο κυρ Μιχάλης που όπου ανέλαβε είχε τεράστια επιτυχία, θα συλλάβουν και θα ξυλοφορτωνουν όλους τους Ινδαρέδες του κόσμου.
  Μείνετε συντονισμένοι.🤣🤣🤣

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ μην ανησυχείς,δεν πρόκειται να φας ξύλο δεν έχεις καμία αξία για να σε χτυπήσουν!

   Διαγραφή
  2. Δε μου λες4:47 εσύ που μοιράζεις καμποϋλικι ανωνυμως,θα έχει το νέο σώμα την ίδια επιτυχία με την πάταξη τη βίας στους δρόμους, στα σχολεία, στα γήπεδα και με την πανεπιστημιακη αστυνομία ή ακόμα πιο μεγαλη;
   Μη βιαστείς, μηρύκασε πρώτα και μετά βελάζεις.

   Διαγραφή
 2. Οπα! Που ξςρεις την αξια μου ρε γατόνι; Εισαι μπστσος προσκολληόμενοςστον κυρ Μιχάλη και τα γνωρίζεις εκ των εσω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 9.47 και 9.55 θέλω να ηρεμήσεις λίγο,θα πάθεις κανένα εγκεφαλικό και μετά δεν θα έχω με ποιον να γελάσω...Πάρε βαθιές ανάσες, βάλε σε μια σειρά τις σκέψεις σου (αχαχαχαχαχα καλό) και μετά πες μου πόσα ψυχολογικά κουβαλάς...

   Διαγραφή
  2. Μπράβο γιατί ακολούθησες τις οδηγίες.
   Μέρα από βαθύ μηρυκασμο, βέλαξες.

   Διαγραφή
  3. Το έχει το είδος σου να μην στροφαρει ο εγκέφαλος και να επαναλαμβάνεις τα ίδια,δεν περίμενα να κάνεις την διαφορά...πφφφ βαρετή φασιστερη!

   Διαγραφή
  4. Βαρετή βαρετή, αλλά όλη μέρα εδώ μέσα
   ξερισταλιαζεις για τσαπού φαρμακερή.
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Διαγραφή
  5. Ήρεμα Μπουμπη αν μάθει η μαμά σου ότι βρίζεις θα σου κλείσει το ίντερνετ!

   Διαγραφή
 3. Δε βρίζω ρε μπουφο. Σε συστήνω με την πάθηση σου.
  😅😅😅

  ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)