Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Στις 10 αποφασίζουν κλείσιμο δρόμων ή όχι , οι αγρότες της Αλμωπίας






Στις 10 το πρωί οι αγρότες της Αλμωπίας συγκεντρώνονται στην Αριδαία μπροστά στο Κλειστό Γυμναστήριο και αποφασίζουν  την μορφή των κινητοποιήσεων τους  για την συνέχεια . Δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στο κλείσιμο του δρόμου συμβολικά για μία ώρα
. Το πιθανότερο για σήμερα είναι να πραγματοποιήσουν κάποια πορεία και να μοιράσουν φυλλάδια  με τα αιτήματά τους . Αυτό αποφάσισαν στη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Ξενιτίδειο στην Αριδαία .
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα τους ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα , χαρακτηρίζοντας τις υποσχέσεις που πήρε ως μη ικανοποιητικές.
Στη συνάντηση υπήρχε μεγάλη ένταση , καθώς από αγρότη  της Φιλώτειας  διατυπώθηκε το παράπονο ότι ενώ ο Δήμος Αλμωπιας δηλώνει στις συσκέψεις, ότι τους συμπαραστέκεται , τους απέστειλε  ειδοποιητήρια  πληρωμής  για την άρδευση, με τριπλάσιες χρεώσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Μέλη της επιτροπής του επιτέθηκαν φραστικά , υποστηρίζοντας ότι το θέμα δεν αφορά τη σύσκεψη και τον κατηγόρησαν για ...προβοκάτορα . Μέλος μάλιστα της επιτροπής έδωσε την εντύπωση ότι κινείται εναντίον του για να χειροδικήσει.
Ο κ. Δήμαρχος που ήταν παρόν δήλωσε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.
Ενώ όμως το θέμα , πράγματι. δεν ήταν τα χαράτσια του Δήμου , συζητήθηκε ορθώς η ίδρυση ενός αγροτικού Συλλόγου  -ομπρέλα για όλους τους αγρότες της Αλμωπίας.
Πλάτιασαν  όμως τόσο που λίγο έλλειψε να αποφασίσουν   ως και το χρώμα των…επίπλων των γραφείων .
Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά θέματα που δεν ήταν του παρόντος , ενδιέφεραν όμως τους αγρότες.
Συνεπώς οι κατηγορίες περί  «προβοκάτσιας»  ήταν μάλλον άστοχες και οφείλονται στη ένταση των ημερών .
Από την αίθουσα αποχώρησε και ο Αντιδήμαρχος  Σταύρος Καραμαριάς , όταν άλλος αγρότης ,πάλι από τη Φιλώτεια, εξέφρασε την άποψη στην πρόταση ο αγροτικός σύλλογος να στεγαστεί στο Δημαρχείο προσωρινά ,ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει ,γιατί εκεί υπάρχουν …πράκτορες του κράτους.
Σε γενικές γραμμές πάντως τέθηκαν ουσιαστικές και εποικοδομητικές  προτάσεις και προβληματισμοί.


1 σχόλιο:

  1. μηπως ειμαστε ακομα ραγιαδες;
    και τον κολοκοτρωνη να ειχαμε εδω,μηπως θα τον ξαναφυλακιζαμε;
    ας ειμαστε σοβαροι ρε παιδια...
    ο ανθρωπος απο την φιλωτεια εκανε πρωτος σε ολες τις συζητησεις την προταση για τακτικες συσκεψεις, και την δημιουργια αγροτικου συλογου και με πρωτο θεμα το νεο γιγαντιο δημοτικο χαρατσι.
    αλλα δεν τον αφηναν να ολοκληρωσει την αποψη του οι διαχειριστες του λογου.[μαλλον εσκεμενα].
    ειδε καθαρα την ΑΝΤΙΦΑΣΗ της δημοτικης αρχης περι στηριξης των αγροτων με το νεο γιγαντιο χαρατσι,που θελανε να περασει ασυζητητο στα ψιλα,την ωρα του αγωνα....
    θα μπορουσαν να ακουσουν πρωτα τι λεει,και στην συνεχεια ας το αφηνανε το θεμα για το τελος...

    και αν το αναλυσουμε λιγο το θεμα προκυπτει...
    οτι μαλλον ο δημος θελει να κλεισει τα ελειματα του η να κανει εργα με λεφτα μονο των αγροτων...!!! και με αυτην την κριση...!!!
    και οχι ολων των δημοτων...!!!
    ουτε καν ολων των αγροτων,αλλα αυτων που χρησημοποιησαν τις πομονες και το φυσικο νερο με την τιμη ανα ΩΡΑ και οχι ανα ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ...!!!
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ...[δηλαδη οι ημετεροι και οι αλλοι που μας χαρακτηριζει σαν λαο]
    Γ Λ......matrix7 ...καλως ηρθατε στην χωρα των ψευδαισθησεων]...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)