Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Υποσιτισμός στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλμωπίας





Από την έναρξη των μαθημάτων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τα νήπια που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλμωπίας υποσιτίζονται! Το κύριο γεύμα τους καθημερινά αποτελεί μιαν εναλλαγή οσπρίων, ζυμαρικών και πατάτας, η οποία χάρη στην καλή διάθεση και τέχνη της μαγείρισσας γίνεται αποδεκτή από τα παιδιά! Και η αιτία; 


«Ο χασάπης απεργεί μέχρι να πληρωθεί»! Οι υπόλοιποι προμηθευτές; Ούτε και αυτοί πληρώνονται . Καλή διάθεση και συναίσθηση ότι έχουν να κάνουν με νήπια! Οι υπεύθυνοι απαντούν προβάλλοντας την απαιτούμενη γραφειοκρατία που απαιτείται για την εκταμίευση  των χρημάτων , με κατακλείδα «έτσι γίνεται όλα τα χρόνια». Ο χασάπης , απ’ την άλλη, ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα να προμηθευτεί αυτός το κρέας και με το ανεκδιήγητο «Τέλη Μάρτη ολοκληρώνονται οι διαδικασίες»,  ησυχάζουν, ενώ τα μωρά δεν τρέφονται σωστά! 

Ο χώρος που φιλοξενεί τα παιδιά μας, σ’ αυτήν την ιδιαίτερης φύσης  ηλικία, την ώρα που εμείς εργαζόμαστε, μέχρι την επιβολή κατοχικής σίτισης, μοσχοβολούσε σαν σπίτι με τις μυρωδιές του μαγειρευτού φαγητού. Ατμόσφαιρα οικεία και φιλόξενη, που αν παρόλα αυτά καταφέρνει να παραμένει έτσι, οφείλεται στην ικανότητα, στη ζεστασιά και το χαμόγελο των νηπιοτρόφων, στις οποίες οφείλουμε πολλά.

Τα τροφεία εν τω μεταξύ καταβάλλονται κανονικά! Τι τρύπες μπαλώνουν τα τροφεία των παιδιών μας; Και αν δεν μπαλώνουν τρύπες, γιατί ,αφού οι περιστάσεις είναι ιδιαίτερες, δεν τροποποιείται αυτή η ανυπόφορη αλληλουχία συνεδριάσεων, αποφάσεων, υπογραφών και εγκρίσεων;

Τα φετινά Χριστούγεννα τα παιδιά πήραν πάλι δώρα όπως τις άλλες χρονιές . Οι περισσότεροί μας θυσιάσαμε τη δική μας ανάγκη για να μην απογοητεύσουμε τα παιδιά μας και να τους δώσουμε χαρά…όταν βουλιάζει το καράβι πρώτη μέριμνα είναι να σωθούν τα παιδιά ή σε εποχές δύσκολες θυσιάζουμε τα πάντα ώστε ποτέ, εάν γίνεται, να μη φτάσει η φθορά στα παιδιά μας.  


οι γονείς της Χριστίνας Χρυσουλά

που πηγαίνει στον 2ο Παιδικό Σταθμό Αριδαίας

Θανάσης και Ειρήνη  

2 σχόλια:

  1. συγχαρητηρια κυρια χρυσουλα για την επωνυμη αναρτηση σας.γνωριζω και εγω πολυ καλα γιατι ειμαι μητερα παιδιου αλλα δυστυχως δεν εχω την δικη σας δυναμη να πω κατι επωνυμα.ηρθα σε επαφη με την προεδρο των παιδικων και μου ειπε ενα σωρο ασηναρτησιες.αυτο που γινεται σημερα δεν εγινε ποτε στα τοσα χρονια που περασαν.ρωτωντας ομως και παραπερα μου ειπαν πως η προεδρος ειναι εγκυος και δεν μπορει να ασχοληθει οσο χρειαζεται.αφου λοιπον δεν ασχολειτε γιατι πληρωνεται?δεν πρεπει να παραιτηθει εστω και ηθικα?
    η μητερα της σοφουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για στο στόμα σας.Και λίγα λέτε..Τα τροφεία εισπράττονται κανονικότατα και μετά μάλλον γίνονται καπνός,γιατί φαγητό σίγουρα δεν γίνονται.Από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα το δικό μου το παιδί μόνο 2 φορές μου έχει αναφέρει για κρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)