Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

«Εχθρούς» βλέπει ο Εδεσσαϊκός




Με ανακοίνωσή του ο Εδεσσαϊκός υποστηρίζει ότι δέχεται πόλεμο από την διαιτησία . Απαριθμεί δε σειρά αγώνων για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του :

Με αυτήν την επιστολή-καταγγελία θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τον πόλεμο που δεχόμαστε σε όλα τα επίπεδα από την ΕΠΣ Πέλλας.

Ο ιστορικός Εδεσσαικός,η μοναδική ομάδα του νομού που έχει αγωνιστεί σε επίπεδο 1ης Εθνικής κατηγορίας,αγωνίζεται σήμερα στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία. Μιλάμε για την ομάδα που από τα σπλάχνα της βγήκαν παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής,παίκτες όπως ο Φόρης Γεντζής, ο Πέτρος Πασσάλης, ο Αντώνης Σαπουντζής, ο Πάρις Ζουμπούλης και πλειάδα άλλων.

Η τελευταία διοίκηση που ανέλαβε προ τριμήνου προσπαθεί με γνώμονα τη διαφάνεια και την σωστή οικονομική διαχείριση να αρχίσει να σβήνει τα λάθη του παρελθόντος και να φέρει την νέα εποχή που θα συνοδεύεται από επιτυχίες και επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Φέτος αν και ο στόχος ήταν φυσικά η άνοδος και παρόλα τα εσωτερικά προβλήματα που υπήρξαν η ΕΠΣ Πέλλας στα πλαίσια ενός ανεπίσημου πολέμου που έχει κηρύξει έχει καταφέρει με πλήθος εχθρικών διαιτητικών σφαλμάτων να αφήσει την ομάδα εκτός των θέσεων των play-offs προς στιγμήν.

Επειδή ποτέ ο Εδεσσαϊκός στην ιστορία του δεν έγινε γραφικός,αποφασίσαμε σαν διοίκηση να κρατήσουμε περήφανη στάση μακριά από τυμπανοκρουσίες και από πρόσκαιρες αντιδράσεις.

Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι και βλέποντας ότι τίποτα δεν αλλάζει αποφασίσαμε μια δυναμική παρέμβαση και δημοσιοποίηση των τεκταινομένων για την ενημέρωση των φιλάθλων του νομού αλλά και όλης της Ελλάδος.

Συνεχή διαιτητικά λάθη από την αρχή της σαιζόν με ανύπαρκτους διαιτητές, ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ υπεύθυνος για την διαιτησία να τα παραδέχεται σε κατ’ιδίαν συζητήσεις και οι ίδιοι διαιτητές να σφυρίζουν και πάλι την επόμενη Κυριακή λες και πρέπει να ανταμειφθούν. Σας παραθέτουμε λοιπόν τις άδικες αποφάσεις εις βάρος της ομάδας μας και προκαλούμε να βγει κάποιος να πει που ευνοηθήκαμε.

· 2η αγωνιστική: Νίκη Καλής-Εδεσσαικός:1-2,το 1-0 με γκολ οφσάιντ που άφησε η επόπτρια Ευφραιμίδου

· 3η αγωνιστική:Εδεσσαικός-Αλμωπός Αριδαίας:1-3,στο 1-0 καταφανέστατο πέναλτι δεν υπεδείχθη από τον διαιτητή Θεολόγου

· 4η αγωνιστική:Δόξα Εξαπλατάνου-Εδεσσαικός:2-2,στο 0-0 καταφανέστατο πέναλτι από τον διαιτητή Φωτιά,το παραδέχθηκε η ΕΠΣ Πέλλας

· 8η αγωνιστική:Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας-Εδεσσαικός:2-1,στο 2ο ημίχρονο ο διαιτητής κ.Θεολόγου υπέδειξε 26 φάουλ από το κέντρο και προς την περιοχή του Εδεσσαικού.Σε φάση που ποδοσφαιριστής του Εδεσσαϊκού έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος,ο τερματοφύλακας της γηπεδούχου ομάδας τον πήρε στην πλάτη σαν τσουβάλι και τον έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να δεχθεί καν παρατήρηση.

· 10η αγωνιστική:Εδεσσαικός-Ν.Μυλότοπος:2-3,Διαιτητής Μιχαηλίδης,1ο γκολ οφσάιντ για τους φιλοξενούμενους,ανύπαρκτο πέναλτι και κόκκινη κάρτα που έκανε το 1-2,στο φύλλο αγώνα γράφει ότι η 2η κίτρινη (κόκκινη) στον ποδοσφαιριστή Τσόρμπα για αντιαθλητικό λάκτισμα ,ενώ βγήκε για χέρι.

· 16η αγωνιστική: Μέγας Αλέξανδρος Όρμας-Εδεσσαικός:0-6 ,διαιτητής Δεμερτζής,στο 0-0 καταφανέστατο πέναλτι δεν δόθηκε

· 18η αγωνιστική:Αλμωπός Αριδαίας-Εδεσσαικός:1-0,διαιτητής θεολόγου ,σε αγώνα με τηλεοπτική κάλυψη ,ανύπαρκτο πέναλτι στο 91’ το οποίο παραδέχθηκε και ο αρχιδιαιτητής ,στη συνέχεια η μπάλα στήνεται στο σημείο του πέναλτι για να εκτελεστεί,ο ποδοσφαιριστής του Εδεσσαικού κλωτσάει την μπάλα μακριά δύο φορές,η βοηθός ενημερώνει άμεσα τον διαιτητή και αυτός δεν βγάζει καν κάρτα που θα ήταν και η 2η προφανώς λόγω αμφιβολίας για την υπόδειξη.

· 22η αγωνιστική: Άρης Προφήτη Ηλία-Εδεσσαικός:3-3,διαιτητής Δεμερτζής ,ο αρχιδιαιτητής που ήταν παρόν στο γήπεδο παραδέχθηκε ότι ο Εδεσσαϊκός αδικήθηκε,πέρα από αυτό στο φύλλο αγώνος έγραψε ότι δέχθηκε επίθεση στο ημίχρονο από τον προπονητή των γηπεδούχων που είχε αποβληθεί ο οποίος τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει,του έβρισε τα θεία,συγγενικά του πρόσωπα και τρείς ημέρες μετά η ΕΠΣ δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση για το γεγονός.

Ο ίδιος προπονητής κινήθηκε κατά του αρχιδιαιτητή και τον καθύβρισε με ακατανόμαστες εκφράσεις.

Βέβαια από το φύλλο αγώνα καταλαβαίνει κανείς τη συγχισή του αφού αρχικά έγραψε ως τελικό σκόρ 3-2 και το διόρθωσε από πάνω με το σωστό 3-3, και ακολούθως έγραψε ότι η 1η κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή Ρέτζια ήταν για επικίνδυνο παίξιμο ενώ στην πραγματικότητα όποιος ήταν στο γήπεδο είδε ότι η κάρτα ήταν γιατί έβγαλε την φανέλα μετά το γκολ που πέτυχε.

Αυτό είναι βέβαια αποτέλεσμα παράλογων διαιτητικών ορισμών,με άπειρους ως επί το πλείστον βοηθούς να ορίζονται σε δύσκολες έδρες και να επηρρεάζονται από την ατμόσφαιρα υποπίπτοντας σε λάθη που καταδικάζουν ομάδες.

Παρόλα αυτά τα λάθη δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ διαιτητής επειδή είναι ίσως <<δικά τους>> παιδιά ,ο Θεολόγου μετά το λάθος στην Αριδαία ως ανταμοιβή σφύριξε το επόμενο Σάββατο, ενώ να τονίσουμε εδώ ότι για παράπονα ομάδας προς Εδεσσαίο διαιτητή ,ο διαιτητής αυτός που δεν θεωρείται <<δικός τους>> δεν ξαναέπαιξε Α1.

Εκτός βέβαια από τα διαιτητικά σφάλματα όπως προείπαμε ο ανεπίσημος αυτός πόλεμος έχει μεταφερθεί σε όλα τα επίπεδα αφού με δικαιολογία ότι δεν προσήλθαν σε προπόνηση δεν καλούνται στην μεικτή ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 1997,παρόλο που αγωνίζονται ως βασικοί στην ομάδα μας .

Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν οι προπονητές των μεικτών εκτός των προπονήσεων παρακολουθούν αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Απορούμε πως είναι δυνατόν να μην καλείται ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει 5 γκολ στο πρωτάθλημα της Α1 ,γεννηθείς το 1997 και η μεικτή στην πλειοψηφία της να απαρτίζεται από παιδιά που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα ακαδημιών. Δεν παραβλέπουμε ότι η μεικτή μπορεί να έχει επιτυχίες και τα παιδιά να αξίζουν ,αλλά είναι τουλάχιστον ύποπτο να μην καλούνται ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Εδεσσαϊκός που αγωνίζονται στην 1η ομάδα η οποία πρωταγωνιστεί.

Σε πρόσφατο δε διεθνές τουρνουά στο οποίο έλαβε μέρος η μεικτή (όχι η κανονική αφού πλήρωσαν οι γονείς των παιδιών τα έξοδα και όσοι δεν μπορούσαν δεν πήγανε και αντικαταστάθηκαν από παιδιά που δεν είχαν ξαναπαίξει κάποια από αυτά στην μεικτή)και οι πραγματικοί αντίπαλοι βγήκαν στην δημοσιότητα από μπλόγκ προσκείμενο στον Εδεσσαϊκό αφού το σαίτ της ΕΠΣ Πέλλας έγραφε άλλους για αντιπάλους (ο πρόεδρος της ΕΠΣ πήρε από την Ιταλία ώστε να κατέβει η ανάρτηση και εκ των υστέρων παραδέχθηκαν ότι το μπλόγκ είχε δίκιο)δεν ρωτήθηκαν καν τα παιδιά του Α.Σ. Εδεσσαϊκός.

Δυστυχώς για εσάς και όσο και αν σας συνέφερε ο Εδεσσαϊκός να μαστίζεται από εσωτερικές έριδες και περιόδους ανυποληψίας,αυτές έφτασαν στο τέλος.

Θα μας βρείτε μπροστά σας αν ξαναπειράξετε την ομάδα. Σκεφτείτε το καλά να το ξαναπράξετε.

Και πριν προλάβετε να πείτε ότι σας απειλούμε,σας ενημερώνουμε ότι σας κρίνουμε ως θεσμικούς παράγοντες.

Δεν μας ενδιαφέρει ότι είστε καλοί άνθρωποι και αμέμπτου ηθικής,μέσω του θεσμικού σας ρόλου κάνετε κακό στην ομάδα,κριθήκατε,είστε ανεπαρκείς ,ανεπιθύμητοι και εχθροί του Εδεσσαϊκού.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ "Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)