Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

« Πρέπει να Μεταφερθεί και να Καταργηθεί το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Έδεσσα) ; »




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΒΕΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Το Τμήμα Μάρκετινγκ & Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μεταφέρετε στη Θεσσαλονίκη, συγχωνεύεται και εξαφανίζεται από το ελληνικό ακαδημαϊκό χάρτη, εάν και:
-   Δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο Τμήμα στην Βόρεια Ελλάδα μόνο ακόμη ένα στη Αθήνα (τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας).
-   Το γνωστικό αντικείμενο Μάρκετινγκ εξυπηρετεί όλες τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο.
-   Λειτουργεί για 9 χρόνια περίπου.
-   Οι φοιτητές που εισάγονται στο Τμήμα έχουν βαθμολογία περίπου 13 έως 16.
-   Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές είναι περίπου 450 εκ των οποίων οι 350 περίπου είναι ενεργοί (εισάγονται περίπου 70 κάθε χρόνο).
-   Στο Τμήμα έχουν ήδη εκλεγεί 8 μόνιμοι καθηγητές.
-   Στο Τμήμα απασχολούνται 3 εργαζόμενοι.
-   Οι κτιριακές εγκαταστάσεις υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του και μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη ένα Τμήμα (με κόστος αρχικής διαμόρφωσης 1,3 εκατομμύρια ευρώ και με πολυετή παραχώρηση χρήσης από το Δήμο Έδεσσας).
-   Το ετήσιο λειτουργικό κόστος (πλην μισθολογικού) δεν ξεπερνά τις 35.000 ευρώ και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στο μέλλον θα το καλύπτει ο Δήμος.
-   Υπάρχουν άλλες πολύ μικρότερες πόλεις που διατηρούν ΑΕΙ / ΤΕΙ.

Παρ’ όλα αυτά:
-   Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποκτά 2 Τμήματα Παιδαγωγικά και 1 Εικαστικών Τεχνών με έδρα την Φλώρινα (χωρίς μέλη ΔΕΠ).
-   Το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διατηρούν από 1 Τμήμα Μουσικής που είχαν το καθένα έως τώρα (εάν και βρίσκονται στην ίδια πόλη και τους χωρίζει μόνο ένας δρόμος).
-   Το ΑΠΘ διατηρεί 2 Τμήματα Γυμναστικής Ακαδημίας (Φυσικής Αγωγής) στην Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες.
-   Το ΑΠΘ αποκτά 2 Τμήματα Μηχανικών με έδρα την Κοζάνη.
-   Στο ΑΠΘ, ΔΠΘ (Θράκη) και το ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) δημιουργείται η Νομική Σχολή μόνο με 1 Τμήμα το Τμήμα Νομικής.
-   Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δημιουργείται Σχολή με μόνο 1 Τμήμα Ιατρικής και άλλη μία Σχολή με μόνο 1 Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
-   Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δημιουργείται Σχολή με μόνο 1 Τμήμα Γυμναστικής Ακαδημίας (Φυσικής Αγωγής) όπως και στο ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να μεταφερθεί και να καταργηθεί το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Έδεσσα).

                                                        Με εκτίμηση,
        Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                          ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)