Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δίκαιος αγώνας

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΓΡΟΤΕΣ  ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ






    Η ευρεία δημοτική κίνηση μας συμπαραστέκεται στον αγροτικό κόσμο της Αλμωπίας και όλης της χώρας που παλεύει για την επιβίωση του. Τελευταίο χτύπημα στα πλαίσια της πολιτικής σκληρής λιτότητας και εγκατάλειψης της υπαίθρου που ακολουθείται όλα τα τελευταία χρόνια είναι τα μέτρα για την φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια στα αγροτεμάχια και το τέλος επιτηδεύματος.
Η ύπαιθρος πρέπει να ζήσει, ο πρωτογενής τομέας που είναι από τους ελάχιστους που μπορεί να παράγει στις συνθήκες που ζούμε πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά. Να μην εγκαταλείπονται τα χωράφια, αντίθετα να καλλιεργηθεί περισσότερο η γη για να αντιμετωπιστεί και το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας των νέων.  
  Με αυτή την ευκαιρία  η δημοτική μας κίνηση παρουσιάζει τις προτάσεις της για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει όταν αναλάβει μετά τις εκλογές την  Δημοτική διαχείριση  για να ενισχυθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αλμωπίας. Θεωρεί το καθήκον αυτό πρώτιστο σε μια κυρίως αγροτική περιοχή, όπως είναι η Αλμωπία.
·        Αναβάθμιση του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου
·        Πρωτοβουλίες προς τους άλλους Δήμους της Πέλλας και Ημαθίας και τους βασικούς φορείς που εκπροσωπούν τους αγρότες για συνεργασία στην ίδρυση ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟΥ αγροτικών προϊόντων στην περιοχή της Σκύδρας. Να μπορεί ο αγρότης να πουλά ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες με χρήση του διαδικτύου κλπ στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.
·        Θα βοηθήσει στην αυτοοργάνωση των αγροτών και να συμβάλει στην συνεργασία τους  με τις εταιρίες μεταποίησης του συμπύρηνου ροδάκινου και άλλων φρούτων στον καθορισμό τιμής απορρόφησης των προϊόντων με τρόπο που και ο αγρότης να είναι ικανοποιημένος, να μπορεί να ζήσει την οικογένεια του και η μεταποίηση να εξακολουθήσει σε διεθνές επίπεδο να είναι ανταγωνιστική και πρωτοπόρα. Ενδεικτική τιμή που πιστεύουμε ότι μπορούν να δεχτούν και τα δύο μέρη για το συμπύρηνο ροδάκινο είναι περί τα 35 λεπτά το κιλό για την καλή ποιότητα.
·        Παρότρυνση και πρωτοβουλίες του Δήμου για την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης Αλμωπίας. Να ενισχυθεί εκτός από τις δυναμικές καλλιέργειες ( ροδάκινο κλπ) και το κάστανο και να εξεταστεί σοβαρά να επανέλθει δυναμικά το κόκκινο πιπέρι.
·         Πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση φτηνής άρδευσης. Συγκράτηση των επιφανειακών νερών με μικρές λιμνοδεξαμενές και αρδευτικά δίκτυα. Χαρακτηριστική περίπτωση η ρυθμιστική λιμνοδεξαμενή Λυκοστόμου- Σωσάνδρας- Προμάχων που έχει προμελετηθεί, ξεκίνησαν τα χωματουργικά προ ετών αλλά σταμάτησε και ματαιώθηκε εν τη γενέσει. Αξιοποίηση υπαρχουσών λιμνοδεξαμενών ( π.χ. Πρόμαχοι). Ορθολογική χρήση που να αξιοποιεί καλύτερα τις λιμνοδεξαμενές Βορεινού και Νεοχωρίου. Εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα με έργο που να παροχετεύει τους χειμερινούς μήνες νερό από τις ίδιες τρύπες των γεωτρήσεων. Διεκδίκηση φτηνού αγροτικού ρεύματος. Ορθολογική ( με βάση τις ανάγκες) πρόσληψη υδρονομέων.
·        Προσπάθεια για καλλιέργεια σχέσεων με όλους τους βόρειους γείτονες μας στην κατεύθυνσης της εξασφάλισης αγορών για τα αγροτικά προϊόντα αλλά και το πολιτιστικό «προϊόν» της Αλμωπίας.
·        Υποβοήθηση στην κατεύθυνση της επιστημονικής γεωργίας με διοργάνωση εκδηλώσεων με φορείς και γεωπόνους , ενημέρωση για προγράμματα που τρέχουν, βοήθεια στην γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
·        Να πιέσει για να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα των βοσκοτόπων και να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των κτηνοτρόφων για τα προϊόντα που έχουν πουλήσει. Ακόμη η διεκδίκηση δυνατότητας χρηματοδότησης στους κτηνοτρόφους για να μπορούν να αγοράσουν φτηνές ζωοτροφές.
  Το πρόγραμμα τίθεται σε διαδικασία διαβούλευσης με τους φορείς του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου αλλά και μεμονωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους και με όλη την τοπική κοινωνία. Περιμένουμε τις προτάσεις, τροποποιήσεις κλπ για να είναι πιο αποτελεσματικό.
   Μετά την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων ( ευχόμαστε με θετικά αποτελέσματα)  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της δημοτικής μας κίνησης με τους φορείς των αγροτών για να συζητηθούν και να εμπλουτιστούν οι προτάσεις μας. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΗΧΥ, Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ
   


3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΗΦΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ή ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ) ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10-12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΕΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 3-5 ΜΗΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ, ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ...ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΑΛΜΩΠΙΑΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ "ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ"
    ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ενδεικτική τιμή που πιστεύουμε ότι μπορούν να δεχτούν και τα δύο μέρη για το συμπύρηνο ροδάκινο είναι περί τα 35 λεπτά το κιλό για την καλή ποιότητα."
    Γιατί άραγε ο συνδυασμός "Ιωάννης Σηφάκης" δεν καταθέτει και έναν ολοκληρωμένο κατάλογο τιμών για όλα τα προϊόντα που θα είναι ευχαριστημένοι όλοι (παραγωγοί, έμποροι, μεταποιητικές μονάδες, καταναλωτές, κτλ) έτσι ώστε να λύσουμε το παγκόσμιο πρόβλημα της |ελεύθερης αγοράς" στο Δήμο μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΑΞΕ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ,ΜΗ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΨΗΦΟ. ΠΟΝΗΡΙΕΣ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)