Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΦΟ Αριδαίας - Εύαθλος /Μακεδόνες Πολυκάστρου 69-63



 










Στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο ΦΟΑ αφού στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής επικράτησε του Εύαθλου Πολυκάστρου με 69-63.


Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου έτσι και χθες ο ΦΟΑ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με ένα γρήγορο 7-0 πήρε κεφάλι στο σκορ. Στη συνέχεια όμως ο Εύαθλος ανέβασε την απόδοση του και μείωσε τη διαφορά με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 15-11 για την ομάδα του ΦΟΑ.

Στη συνέχεια ο ΦΟΑ προσπάθησε στο δεύτερο δεκάλεπτο να χτίσει μια διαφορά, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μένουν κοντά στο σκορ και με τρίποντο του Ημερίδη στη λήξη του ημιχρόνου να μειώσουν τη διαφορά στους δύο (28-26).

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι άνοιξε ακόμα πιο πολύ με το ΦΟΑ να παίζει γρήγορα με αποτέλεσμα να ανεβάσει τη διαφορά ακόμα και στο +15 (45-30). Στα τελευταία δύο λεπτά όμως ο ΦΟΑ χαλάρωσε και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά στη λήξη του δεκαλέπτου στους εφτά (51-44).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΦΟΑ έδειξε να κρατάει τη νίκη όμως η τελική διαφορά (ήθελε νίκη με +4) κράτησε το ενδιαφέρον κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με το σκορ στο 66-63 ο ΦΟΑ αστόχησε σε 4 συνεχόμενες βολές, όμως πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και στο τελευταίο δευτερόλεπτο κέρδισε φάουλ σε σουτ τριών πόντων του Μακρόπουλου. Με 3/3 από τη γραμμή των βολών ο ΜVP του χθεσινού αγώνα Μακρόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 69-63 που ανέβασε την ομάδα του στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Με λάθη η διαιτησία των Ντόγκα Ν. και Ντόγκα Ε. που ευτυχώς όμως δεν επηρέασαν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΦΟΑ αγωνίζεται στο Αιγίνιο με τον τοπικό Αιγινιακό και με νίκη κλειδώνει οριστικά την πρώτη θέση που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει play off.

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: A(15-11), B(28-26), Γ(51-44), Δ(69-63)

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Λούσης): Υφαντίδης 7(1), Τζανής 3(1), Χαραλαμπίδης 8, Μπεγλόπουλος 5, Αβραμίδης 8(2), Παπαβραάμ, Τοπαλίδης 9, Μακρόπουλος 29(3), Μαυρίδης, Τσεκούρας.

ΕΥΑΘΛΟΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ (Ακριτίδης): Σιώπκας 3, Ημερίδης 24(4), Πολυχρονίδης 8(1), Ζεμπεκίδης, Κουλούκης, Παπαδόπουλος 16(1), Παύλος 1, Κήρυκος, Τσιτουρούδης, Γκαντίδης 2, Καραστογιάννης, Κουτούλας 9.
ΠΗΓΗ KARATZOVA.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)