Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1





Mε τέρματα των Αθανασιάδη και Τζαβέλλα ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ανατροπή τον Ολυμπιακό 2-1 στην Τούμπα για την 28η αγωνιστική της Super League


Ο ΠΑΟΚ είναι κυρίαρχος στην Τούμπα και το απέδειξε και κόντρα στον Ολυμπιακό, που υποχρεώθηκε στη δεύτερη σερί του ήττα και θα πρέπει να περιμένει ακόμα μία αγωνιστική για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Παρά την ανωτερότητα του Δικεφάλου οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με εξαιρετικό γκολ του Σάμαρη στο 33', αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα με τον Αθανασιάδη στο 36', ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Στην επανάληψη η ομάδα του Μίτσελ ισορρόπησε το ματς και δίκαια διαμαρτύρεται για την μη αποβολή του Ινσαουράλδε, αλλά το συγκρότημα του Γεωργιάδη, που ντεμπουτάρισε με το δεξί, δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε στο 84' με ωραίο γκολ του Τζαβέλλα. Οι θεσσαλονικείς, που διαμαρτύρονται από την πλευρά τους για τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Αθανασιάδη, πανηγύρισαν στην κατάμεστη Τούμπα την πρώτη μεγάλη φετινή τους νίκη και παραμένουν στη δεύτερη θέση, ισοβαθμώντας με τον Ατρόμητο.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό του α' μέρους στην Τούμπα. Μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, από μία απώλεια λόγω τραυματισμού (Ιμπαγάσα και Λάζαρ) και δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ παθιασμένος και η ομάδα, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες. Ο Ρομπέρτο ωστόσο ήταν ο φύλακας-άγγελος των ερυθρολεύκων, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Πρώτος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ο Ολυμπιακός, που στη μοναδική του ουσιαστικά ευκαιρία άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό γκολ του Σάμαρη (η μπάλα κόντραρε λίγο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο παραθυράκι του Γλύκου) στο 33'. Ο Δικέφαλος, που ήταν καλύτερος όμως, απάντησε άμεσα μετά από λάθος του Μανωλά και άψογο πλασέ του Αθανασιάδη στο 36'.

Ο Δικέφαλος νωρίτερα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με Νάτχο (21'), αλλά και με τον Αθανασιάδη (28'), τον οποίο σταμάτησε εντυπωσιακά ο Ρομπέρτο. Ο ισπανός είχε κι άλλη μεγάλη επέμβαση στο 44' σε σουτ του Τζαβέλλα, ενώ ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αβραάμ στον Αθανασιάδη. Στο 18' ο Βαλντές είχε σκοράρει, αλλά το γκολ του σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κατάφερε να κόψει την ορμητικότητα του ΠΑΟΚ και να ελέγξει το ματς, ενώ παράλληλα έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για τη φάση του 57' όταν ο Κάκος κακώς δεν απέβαλλε τον Ινσαουράλδε για μπουνιά στον Εντινγκά, που νωρίτερα είχε σπρώξει τον αργεντίνο. Ο Δικέφαλος στη συνέχεια είχε δύο καλές στιγμές με Νάτχο και Σαλπιγγίδη, ωστόσο το παιχνίδι είχε "χαλάσει" και ήταν κακό χωρίς τις μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αλλά οι ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους, ενώ οι λύσεις από τον πάγκο ήταν η είσοδος του Χούσεν, Κίτσιου από τη μία και οι Κάμπελ, Πελέ από την άλλη. Ο ΠΑΟΚ όμως δικαιώθηκε για την επιμονή του και στο 84' ο Τζαβέλλας με εξαιρετικό δεξί σουτ κέρδισε τον Ρομπέρτο, γράφοντας το 2-1 μέσα σε αποθέωση. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος να αποφύγουν την ήττα, αλλά οι θεσσαλονικείς κράτησαν το τρίποντο και πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη.
ΠΗΓΗ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)