Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση Δ. Μπίνου σε επιστολή επισκέπτη των Λουτρών Πόζαρ



 Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, με αφορμή το άρθρο επισκέπτη των Λουτρών Πόζαρ, μέσα από το οποίο εξέφραζε τους προβληματισμούς του για τον τόπο μας, έστειλε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:


«Αγαπητέ επισκέπτη,
Καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά που προτίμησες τον τόπο μας για τις διακοπές σου, αλλά και για το ότι μπήκες στη διαδικασία να καταγράψεις τις παρατηρήσεις σου και τους προβληματισμούς σου έχοντας το θάρρος της άποψής σου.
Η περιοχή των Λουτρών, αλλά και ολόκληρης της Αλμωπίας είναι όντως –όπως αναφέρεις κι εσύ- ένας παράδεισος, που ξαφνιάζει ευχάριστα με τη φυσική ομορφιά του. Ωστόσο, όπως πολύ σωστά εντόπισες, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα…
Θα ήθελα να ξέρεις, ότι σε πρόσφατη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας –πριν τη δημοσιοποίηση του άρθρου σου- είχα εκφράσει την άποψη ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, ότι δεν θα πρέπει η “καρδιά” της Λουτρόπολης να προσεγγίζεται από αυτοκίνητα, γι’ αυτό το λόγο σημείωσα πως στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε ως Διοίκηση σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε βυθιζόμενα κολωνάκια τα οποία δεν θα επιτρέπουν την πρόσβαση οχημάτων ειδικά στα σημεία που προορίζονται για ιαματική χρήση.
Όσον αφορά στην πισίνα, σχεδιάζουμε την βελτίωση των υποδομών, που θα δώσει σε όλους τους επισκέπτες μία πιο φιλική εικόνα.
Σχετικά με το Σπήλαιο, το οποίο είναι μοναδικής ομορφιάς, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι παραμένει τα τελευταία χρόνια κλειστό, με απόφαση του Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς οι υπάρχουσες υποδομές του, δεν προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια στον επισκέπτη. Παρόλαυτά, έχουμε ήδη στα χέρια μας έτοιμη μελέτη και το επόμενο διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξει και πάλι και να καταστεί επισκέψιμο, ώστε να έχουμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτή τη μοναδικής φυσικής ομορφιάς εμπειρία.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για τις εύστοχες παρατηρήσεις σου και να σε καλέσω να επισκεφθείς ξανά την περιοχή μας το επόμενο διάστημα, ώστε να διαπιστώσεις κι εσύ ότι η κριτική σου έπιασε τόπο και μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι και γιατί όχι, να γνωριστούμε κι από κοντά και να σε ξεναγήσουμε στον ευλογημένο τόπο μας, τον οποίο πολύ εύστοχα χαρακτήρισες “παράδεισο”.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

8 σχόλια:

  1. Χρονοκαθυστερημενα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμαρχος μας είχε συνηθίσει να γράφει πιο σωστά κείμενα. Μάλλον κουράστηκε και άρχισε να βαριέται. Ή του γράψαν το κείμενο άλλοι που δεν....το 'χουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν μαθητης που γραφει εκθεση γραφει. Σιγα το κειμενο

      Διαγραφή
  3. Μαυρα μεσανυχτα...Τουριστικα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως μιλαει ετσι και γραφει. Γαρεφιωτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καληνύχτα μπίνο. Αν έτσι σκέφτεσαι όπως γράφεις μάλλον κάναμε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Μπινο μηπως να τον περνατε για συμβουλο σας αυτον τον ανθρωπο ?????????? Μαλλον τον χρειαζεστε πολλα μαθητουδια εχετε μαζεψει γυρω σας και νομιζουν πως εχουν παει εκδρομη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)