Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Ημερίδα για το κτηματολόγιο στην Αριδαία



 



Πολλά ερωτηματικά και απορίες για το κτηματολόγιο τέθηκαν τη Τετάρτη στην ημερίδα που έγινε στο Ξενιτήδειο στην Αριδαία. Το θέμα παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον . Το παρακολούθησαν απλοί πολίτες αλλά και επαγγελματίες που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο.


Το θέμα της ημερίδας ήταν ''Εθνικό Κτηματολόγιο, υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμωπίας της Π.Ε Πέλλας. Ο  Δήμαρχος Αλμωπίας Δ .Μπίνος στον σύντομο χαιρετισμό του , μεταξύ άλλων ,χαρακτήρισε την ημερίδα χρήσιμη.  Ο Πρόεδρος του Κτηματολογίου Ηλίας  Λιακόπουλος, όσο και οι συνεργάτες του, Δικηγόρος Γιώργος  Πούλιος και η μηχανικός μελέτης Ελ.Δημαλέξη, ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δηλώσουνόλοι τις ιδιοκτησίες τους.  Με τοΕθνικό Κτηματολόγιο, κατοχυρώνεται η περιουσία του κάθε πολίτη, αλλά και του Δημοσίου. Διευκρίνισε ότι η Κτηματολόγιο Α.Ε είναι εταιρεία που θα αποτυπώσει την περιουσία του καθενός και όχι το μακρύ χέρι της εφορίας. Στην συνέχεια, αναφέρθηκαν στον τρόπο και τη διαδικασία της κτηματογράφησης από τους ενδιαφερομένους στα αντίστοιχα γραφεία, καθώς και τις συνέπειες σε περίπτωση μη δήλωσης. Υπενθύμισε ότι η προθεσμία για τους κατοίκους του εσωτερικού λή γει την 02/03/2015 , και για τους κατοίκους του εξωτερικού και για το Δημόσιο την 01/6/2015, ενώ δεν απέκλεισε την περίπτωση της παράτασης.
Μεχρι σήμερα των ενδιαφερομένων στο αρμόδιο γραφείο του Κτηματολογίου που λειτουργεί στον Εξαπλάτανο ,στο ''Σπίτι των Ποιητών'' γίνεται με αργούς ρυθμούς . Η εκδήλωση έκλεισε με την υποβολή ερωτήσεων και απαντήσεων από τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)