Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Σφυροκόπημα για την ιδιωτικοποίηση του Αναψυκτηρίου των Λουτρών




Τα πυρά της αντιπολίτευσης , αλλά και δικών του συμβούλων δέχτηκε  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας τη Τετάρτη ο Δήμαρχος και πρόεδρος της Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ  Δ.Μπίνος.

Το θέμα το ανακίνησε ο ίδιος και μιλώντας πάνω από μισή ώρα,-περισσότερο με απολογία έμοιαζε η τοποθέτησή του- προσπάθησε να αιτιολογήσει την οριακή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της Επιχείρησης σε δημοπράτηση. Μάλιστα αρκετές φορές ήταν εκρηκτικός επικαλούμενος την εντιμότητά του. Επικαλέστηκε τους ήδη γνωστούς λόγους περί μη καλής εξυπηρέτησης του κόσμου. Δεν έμεινε καμιά αμφιβολία ότι η απόφαση ήταν καθαρά δική του , αφού πολλές φορές χρησιμοποιούσε πρώτο ενικό. Υποστήριξε ότι στόχος του είναι το συμφέρον υης Επιχείρησης και ότι δρομολογούν εξελίξεις ώστε να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή λουτρόπολη.Επιτέθηκε κατά το Δημήτρη Πασόη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε  στις επιστολές του στο διαδίκτυο. Κατηγόρησε τον Δημήτρη Πασόη ότι όταν ήταν πρόεδρος των Λουτρών είχαν  κάνει το ίδιο.
Ο τέως δήμαρχος το επιβεβαίωσε και επειδή τότε την πάτησαν με την ανάθεση σε ιδιώτη, δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Ανέφερε τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν . Όσο για το λεξιλόγιο , προκλήθηκαν από τον ίδιο. Παράλληλα τόνισε , ότι στην δημόσια ανακοίνωση του ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε ανακρίβειες και αναλύσεις προκειμένου να τους πλήξει πολιτικά και ηθικά.
Έδωσε την εντύπωση ότι αυτό είχε προαποφασιστεί  και δρομολογηθεί. Ο Ανδρέας Κόγιος , στην τοποθέτησή του , αναρωτήθηκε για ποιο λόγο  διαμαρτύρονται , αφού ο Δ. Μπίνος  όλα αυτά τα έλεγε και προεκλογικά . Δείχνει πλήρη συνέπεια σε όσα εξήγγειλε .
Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος , από την πλευρά του συνδυασμού ΑλλαΖΟΥΜΕ ΤΗΝ Αλμωπία , υποστήριξε ότι Αναψυκτήριο πρέπει να λειτουργήσει , όπως μέχρι τώρα ,αλλά με εξειδικευμένο προσωπικό και υπεύθυνο έλεγχο από την Διοίκηση.
Ο Χρήστος Χουρσόγλου από τον συνδυασμό του Δημάρχου , εξέφρασε την έκπληξη του υποστηρίζοντας ότι σε μία τέτοια περίοδο κρίσης , ο Δήμος πρέπει να πρωτοστατεί για να ανακουφίζει  τους άνεργους προσφέροντας δουλειά ανάλογα με τα προσόντα τους. Ζήτησε να μάθει τα οικονομικά του αναψυκτηρίου. Απάντηση δεν πήρε , όπως και οι υπόλοιποι αφού ο Δήμαρχος επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όταν πλέον θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασίτης δημοπράτησης.
Παρόντες ήταν και κάτοικοι του Λουτρακίου.  Ο πολύ μικρός αριθμός μάλλον ανακούφισε τον Δήμαρχο , που περίμενε πιο σθεναρές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)