Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Κερδοφόρο το Αναψυκτήριο των Λουτρών Πόζαρ



ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ  , ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΚΘΕΤΗ Η ΟΡΙΑΚΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ -ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ



Πολλά ερωτηματικά γεννά πλέον η απόφαση της Διοίκησης των Λουτρών Πόζαρ (με ψήφους5-4) να αναθέσει τη λειτουργία του αναψυκτηρίου των Λουτρών σε ιδιώτη . Και τα ερωτηματικά πληθαίνουν , καθώς το αναψυκτήριο είναι κερδοφόρο. Υπολογίζεται ότι αποδίδει κατά μέσο όρο κέρδος 50 χιλ ευρώ το χρόνο. Εκτιμάται ότι με λίγη οργάνωση  παραπάνω να κάνει τζίρο άλλες 100 χιλ . ευρώ.
Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι  πέρα από τα μεροκάματα που δίνει σε πολλούς άνεργους, τους εξασφαλίζει και ένσημα , χάρη στα οποία έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στο μεταξύ , μόνο αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η τακτική  του περιβάλλοντος του προέδρου και Αντιπροέδρου της Επιχείρησης , να διαρρέει δήθεν απαράδεκτη λειτουργία του Αναψυκτηρίου, για τον λόγο αυτό επιχειρείται η ενοικίαση σε ιδιώτη πέφτει σε κενό. Το αναψυκτήριο μπορεί να παρουσιάζει κάποια προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κόσμου , όταν πέφτουν όλοι μαζί , όμως αυτό συμβαίνει με όλα τα καταστήματα του είδους.
Δηλαδή επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου δυσφήμιση από την πλειοψηφούσα άποψη της Διοίκησης των Λουτρών .
Στο μεταξύ ,οι έμμεσες βολές κατά του Λουτρακίου , πέφτουν μάλλον στο κενό, καθώς στο αναψυκτήριο τουλάχιστον δουλεύουν άτομα από όλη την Αλμωπία  και όχι μόνο από το Λουτράκι , όπως εντέχνως επιχειρείται να παρουσιαστεί.
Αυτό το χρονικό διάστημα μάλιστα στο αναψυκτήριο δουλεύουν άτομα εκτός Λουτρακίου  , αποκλειστικές επιλογές του Προέδρου και του Αντιπροέδρου   της Επιχείρησης.
Μεταξύ αυτών δε φέρονται και εργαζόμενοι  των οποίων  το επίδομα ανεργίας καρπώνονται άλλοι και παράλληλα αυτοί εργάζονται εκεί (Αυτό το μεταφέρουμε με μεγάλη επιφύλαξη, γιατί φαντάζει αδιανόητο).
Συνεπώς η επιχείρηση μπορεί να απασχολεί εξειδικευμένα άτομα , το κόστος των οποίων  επιβαρύνει τον ΟΑΕΔ και όχι την επιχείρηση.
Το θέμα αυτό είναι πλέον ολόκληρης της Αλμωπίας. Διότι χάνει ολόκληρη η περιοχή , και στερεί την δυνατότητα εργασίας από πολλούς. Χωρίς  η επιχείρηση να αποτελεί φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες , ήδη έχει βρεθεί ο ενοικιαστής( δραστηριοποιείται κοντά στα Λουτρά) και δρομολογηθεί η φόρμουλα για  την δημοπρασία  προκειμένου να αποκλειστούν τυχόν άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες , πολύ αξιόπιστες πηγές, έχει συμφωνηθεί μαζί του να προσληφθούν συγκεκριμένα άτομα  της επιλογής για να δουλέψουν εκεί . Μεταξύ αυτών ήταν και μέλος που ψήφησε υπέρ της πρότασης της παραχώρησης.

Είναι βέβαιο  ότι οι αντιδράσεις θα πάρουν διαστάσεις όχι μόνο από το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή , αλλά και ολόκληρο τον Δήμο Αλμωπίας.

.

4 σχόλια:

  1. Ο δημαρχος να πάει να πουλήσει το δικό του χωριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τη σωστή λειτουργία του Αναψυκτηρίου υπεύθυνος, εξ ολοκλήρου , είναι ο Πρόεδρος των Λουτρών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Πέτρο, μετά τις δημοτικές εκλογές υπήρχε πληθώρα άρθρων σε τοπικό μέσο για τα προβλήματα του αναψυκτηρίου και ότι χρειάζεται γενικό διευθυντή και ότι οι εργαζόμενοι σεν δουλεύουν και άλλα πολλά. Όλα τα δημοσιεύματα αυτά είχαν κάποι σκοπό που μάλλον τώρα άρχίζει και ξεδιπλώνεται. Αν θέλεις μπορείς να αναζητήσεις τα δημοσιεύματα αυτά και να τα ξαναπροβάλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεταξύ αυτών ήταν και μέλος που ψήφησε υπέρ της πρότασης της παραχώρησης. Μας καλυψες πληρως (Μ....η Μπ........ζη ....λεμε τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)