Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Πρόταση φορέων του Λουτρακίου για την Λειτουργία του Αναψυκτηρίου των Λουτρών Πόζαρ



 




Φορείς του Λουτρακίου  γνωστοποίησαν εγγράφως στην Επιχείρηση των Λουτρών Πόζαρ την πρόθεσή τους να συστήσουν ειδικό φορέα  προκειμένου να αναλάβουν την λειτουργία του αναψυκτηρίου των Λουτρών .
Tο έγγραφο παραλήφθηκε από την Διοίκηση της Επιχείρησης αρκετές ημέρες πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ. ,που πήρε την απόφαση της ανάθεσης της λειτουργίας σε ιδιώτη.
Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν





Γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» την κατάσταση του αναψυκτηρίου, αφού τη βιώνουμε καθημερινά, αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως σύνολο ανθρώπων που ζουν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά να καταθέσουμε μια εναλλακτική πρόταση στο συγκεκριμένο θέμα.

Έχοντας στο παρελθόν ζήσει και τα «κακώς κείμενα» μιας εκμίσθωσης σε μια αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία θεωρήσαμε χρέος μας, προκειμένου να προσφέρουμε στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής αλλά και να προστατέψουμε τις επενδύσεις όλων των επαγγελματιών (Οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ομαλή λειτουργία και του αναψυκτηρίου) να αναλάβουμε δράση και απ τη πλευρά μας συνεισφέροντας στην περαιτέρω αναβάθμιση των Λουτρών.  Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει σκοπό την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών του αναψυκτηρίου , ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να διατηρηθεί και ο κοινωνικός ρόλος του. Αφού όπως και ο νόμος προβλέπει, τυχόν κέρδη θα διανέμονται τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε κοινωφελείς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε τη πίστωση χρόνου από τη Διοίκηση των Λουτρών, ζητώντας την αναβολή της άμεσης εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου προκειμένου να συσταθεί μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ) , ανοιχτής λαϊκής βάσης, με σκοπό την συμμετοχή (Σε περίπτωση απόφασης του ΔΣ των Λουτρών) στη δημοπρασία.

Θεωρούμε λοιπόν σχεδόν βέβαιο ότι για την αρνητική ψήφο των μελών του ΔΣ έπαιξε ρόλο και η πρόταση που καταθέσαμε.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θεωρούμε χρέος μας να παραθέσουμε στους πολίτες της Αλμωπίας την πρόταση την οποία θέσαμε υπ όψιν του ΔΣ της επιχείρησης των Λουτρών την 03/02/2015 αρχικά εγγράφως αλλά και προσωπικά δίδοντας λεπτομέρειες.
Ελπίζουμε η όποια απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του ΔΣ να είναι προς το συμφέρον όλων, ενώ θα είμαστε αρωγοί στην όποια τους προσπάθεια.


Συμβούλιο Τ.Δ Λουτρακίου Αλμωπίας
Σύλλογος Νέων Λουτρακίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ»
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Λουτρακίου
Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρακίου
Α.Σ  Άρη Λουτρακίου


 





 



1 σχόλιο:

  1. 1) Πώς βιώνουν οι Λουτρακιώτες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ την κατάσταση του αναψυκτήριου; Μήπως πηγαίνουν εκεί ως πελάτες;
    2) Γιατί τέτοια πρεμούρα μόνο οι Λουτρακιώτες για το αναψυκτήριο;
    3) Ποια διάνοια σκέφτηκε να τοποθετήσει συνεταιριστική επιχείρηση μέσα σε μια Δημοτική επιχείρηση; Τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν είναι άπειρα....
    4) Από πού κι ως πού τα κέρδη της Δημοτικής επιχείρησης να διανέμονται σε "φιλανθρωπίες"; Ποιος θα αποφασίζει γι' αυτές, κλπ;
    5) Ποιος διασφαλίζει σ' αυτή την περίπτωση την πρόσληψη ατόμων εκτός Λουτρακίου;
    6) Γιατί τα κέρδη να διανεμηθούν σε καλούς μεν σκοπούς και όχι στην αναβάθμιση και στις ελλείψεις των Λουτρών;
    Αυτά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται με πρόχειρη σκέψη διότι εάν το σκεφτούμε και νομικά το ζήτημα γεννούνται τουλάχιστον άλλα είκοσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)