Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Συνεργασία της Θ. Τζάκρη με τον Διευθυντή του Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά





    Συνεργασία είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Θ. Τζάκρη με τον Διευθυντή του Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά κ. Β. Χατζηπαππά και τον Προϊστάμενο Διοικητικού του εν λόγω Οργανισμού  Γ. Φετφατζίδη σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την φετινή
καλλιεργητική περίοδο σε πολλά αγροκτήματα της περιοχής ευθύνης του (Ν. Μυλότοπος, ΣΑΑΚ Γιαννιτσών, Παραλίμνη, Κρύα Βρύση κ.λπ.) εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που ήταν και συχνά και έντονα. Προβλήματα που σε πολλές περιοχές οδήγησαν σε καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων με καλλιέργειες (βαμβάκι, ζαχαρότευτλα, καλαμπόκι κ.λπ.) και  εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και σήμερα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η καλλιέργεια αυτών από τους αγρότες. Η κ. Τζάκρη ενημερώθηκε επίσης από τους ως άνω υπευθύνους του Οργανισμού για το γνωστό πρόβλημα της έλλειψης μονίμου και εποχικού προσωπικού, λόγω των περιορισμών στις προσλήψεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εγκαίρως να προσλάβουν το απαιτούμενο προσωπικό για την συντήρηση και την λειτουργία των έργων ευθύνης τους.
    Όσον αφορά το ζήτημα των πλημμυρικών φαινομένων ο κ. Χατζηπαππάς ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι τα φαινόμενα αυτά οφείλονται στον μη καθαρισμό του ποταμού Λουδία -γεγονός το οποίο προκαλεί φαινόμενα υπερχείλισης σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων- στην ιδιομορφία της περιοχής και στην απουσία αντιπλημμυρικών έργων.  
    Όσον αφορά το πρόβλημα της έλλειψης μονίμου και εποχικού προσωπικού ο κ. Φετφατζίδης ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι σήμερα στον Οργανισμό υπηρετούν μόνο 16 υπάλληλοι αορίστου χρόνου, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 75 και ότι οι περιορισμοί στις προσλήψεις αντιμετωπίστηκαν με την χορήγηση της δυνατότητας στους Τ.Ο.Ε.Β. να προσλάβουν εποχικό προσωπικό για τις ανάγκες της εκάστοτε αρδευτικής περιόδου μετά από έγγραφη πρόσκληση του Γ.Ο.Ε.Β. στην διοικητική περιφέρεια του οποίου υπάγονται. Οι προσλήψεις σε αριθμό και ειδικότητες είναι αυτές που προκύπτουν από τις υπάρχουσες ανάγκες και για εφέτος έχουν καθυστερήσει εξαιτίας ποινικών διώξεων που αντιμετώπισαν οι πρόεδροι των Δ.Σ. πολλών Τ.Ο.Ε.Β. που τους κατέστησαν διστακτικούς στην πρόσληψη του απαιτούμενου εποχικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην απρόσκοπτη προετοιμασία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων για την νέα αρδευτική περίοδο και κατά συνέπεια και στην αναγκαία άρδευση των καλλιεργειών.
    Η κ. Τζάκρη έθεσε προς τον κ. Χατζηπαππά το θέμα της διενέργειας αντιπλημμυρικών έργων από τον ίδιο τον Γ.Ο.Ε.Β. εφόσον ο Οργανισμός αυτός είναι αυτοχρηματοδοτούμενος από τις εισφορές των αγροτών και ανταποδοτικά θα πρέπει να παρουσιάζει έργα από τα οποία θα επωφελούνται εξισωτικά οι αγρότες και γενικά την ανάγκη διενέργειας έργων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα όπως τα φετινά. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ότι ο ποταμός Λουδίας έχει να καθαριστεί από την δεκαετία του 1990 και η αρμοδιότητα του καθαρισμού του ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
    Σε ότι αφορά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι θα πρέπει να εξευρεθούν λύσεις σε συνεργασία με τους Τ.Ο.Ε.Β. ώστε να μπορούν ύστερα από την κατάλληλη συνεργασία εγκαίρως να προσλαμβάνουν το απαιτούμενο προσωπικό για την συντήρηση και τη λειτουργία των έργων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)