Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αποκαταστάθηκε η νομιμότητα στην Βεγορίτιδα




Ανακοίνωση του Προέδρου Προστασίας Λίμνης Βεγορίτιδας Νίκο Μούλα σχετικά με το κλείσιμο  του Θυροφράγματος

     Τίτλοι τέλους μπήκαν στην αυθαιρεσία και την παρανομία όσον αφορά την διάνοιξη του θυροφράγματος Άρνισσας με σκοπό την αποστολή του νερού χωρίς χρήση στη θάλασσα.
     Την περασμένη Τετάρτη έκλεισε το θυρόφραγμα Άρνισσας με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας,  σε εκτέλεση της προγενέστερης απόφασης του κ. Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, κατόπιν παρέμβασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο των Προέδρων Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα, του Δημοτικού Συμβούλου Αμυνταίου κ. Τρύφων Γεώργου και την δυναμική στήριξη που μας παρείχαν ο κ. Δακής και η κ. Ζεμπηλιάδου.
     Να σημειωθεί πως το πολύτιμο νερό που χανόταν από την Βεγορίτιδα μεταφερόταν στην θάλασσα χωρίς χρήση και παράλληλα απειλούσε με πλημμύρα τόσο τα κτήματα Άγρα, Βρυττών, Νησίου, την Έδεσσα αλλά και όλη την περιοχή του Δήμου Σκύδρας.
     Οι συντονισμένες προσπάθειες σχεδόν όλων των Φορέων – Συλλόγων της περιοχής, της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα, Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, απέδωσαν καρπούς και αποκαταστάθηκε η νομιμότητα με την εφαρμογή του Νόμου,
     Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μας το μεγάλο αυτό διάστημα της προσπάθειάς μας αλλά και να τους συγχαίρω γιατί δεν υπέκυψαν στις απειλές και τους εκβιασμούς.
     Οφείλω να ευχαριστήσω τους Βουλευτές κ. Σμία Χρήστο και κ. Σέλτσα Κώστα, ειδικότερα όμως τον κ. Σηφάκη Γιάννη για την επιμονή του καθώς και για όλες τις ενέργειες που έκανε έτσι ώστε να δοθεί λύση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Αξίζει να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη καθώς και την Κυβέρνηση για την αδιαλαξία που έδειξαν για την Σωτηρία της Βεγορίτιδας.
     Φίλες και Φίλοι,
Ο Αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ καθώς πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες μελέτες καθορισμού της στάθμης της Λίμνης και να παραληφθεί η Ε.Π.Μ. με τις απαραίτητες αλλαγές. Πρέπει να λυθεί οριστικά το ποσοτικό, το ποιοτικό αλλά και το αναπτυξιακό ζήτημα της λίμνης.
     Η Βεγορίτιδα είναι οικοσύστημα ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη τη γή. Είναι αδιανόητο κάποιοι να μεταχειρίζονται την λίμνη ως πιόνι σε σκακιέρα και να την διαχειρίζονται με πολιτικά κριτήρια.
     Εμείς δηλώνουμε παρόντες, ότι θα παρακολουθούμε στενά το ζήτημα της Βεγορίτιδας και πως όλη η ομάδα θα εργαστεί σκληρά έτσι ώστε σύντομα να έχουμε αυτό που μας αξίζει.
Την ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας.
Μούλας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)