Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πεδίο μάχης το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας




 ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΑΥΡΟΣ ΣΕ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ Ο Δ. ΜΠΙΝΟΣ

ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ

 ΕΦΕΥΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 

 ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ 





ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

 ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ


Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά τελείως εκτός εαυτού, εκτός πραγματικότητας και εκτός της κοινής λογικής . Επιτέθηκε κατά του Τύπου εκτοξεύοντας απειλές για μηνύσεις και λοιπά μέτρα που θα πάρει σύντομα προκειμένου να προστατεύσει τους αιρετούς και τις… οικογένειες τους από τον ευτελισμό, τον μηδενισμό και τη καταρράκωση της προσωπικότητας τους. Δεν μπήκε στον κόπο όμως  να εξηγήσει τι ακριβώς ήταν αυτό που προκάλεσε  τον ευτελισμό του Δήμου. Ούτε σε τι αποσκοπούσε η ωμή παρέμβασή του στον Τύπο ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να επιβληθεί …λογοκρισία.
Κατήργησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμο Σωτηριάδη, διέκοπτε όποτε ήθελε συμβούλους και δήλωνε διαρκώς ότι δεν μπορεί να  τους ακούει. Κυρίως τον Χρήστο Χουρσόγλου, με τον  οποίο είχε ομηρικές μάχες
Δημιουργήθηκε μία κατάσταση για γέλια και για κλάματα, με σπαρταριστές εκφράσεις, απίθανους διαλόγους και τον δήμαρχο να χάνει την ψυχραιμία του. Νικητής κατά κράτος ο Χρήστος Χουρσόγλου, ενώ ο Δήμαρχος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων . Δεν μπόρεσε για μια ακόμα φορά  να συγκρατήσει και να ελέγξει τα νεύρα του, εκστομίζοντας απίστευτες εκφράσεις. Ευτέλισε τον εαυτό του, αλλά και το θεσμό  που υποτίθεται ότι πρέπει να υπηρετεί.  

Απειλές και λογοκρισία στα ΜΜΕ

Ο Δήμαρχος σε ένα ακατάσχετο παραλήρημα  επιτέθηκε στον τύπο φτάνοντας σε σημείο να ζητά την επιβολή λογοκρισίας για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν κατά την άποψή του   Πιθανόν  αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον αντιδήμαρχο του Γιώργο Σαββίδη με αφορμή επιστολή που δημοσίευσε ο Παράσχος Τσάνταλης  και  που αφορούσε τον συγκεκριμένο Αντιδήμαρχο.
Δεν τόλμησε όμως να δώσει ονομαστική κάλυψη στον Γ. Σαββίδη γενικεύοντας το θέμα και προειδοποιώντας με μηνύσεις όσους  καταφέρονται κατά των αιρετών.   Έδειξε ακόμα ενοχλημένος για δημοσιεύματα  που αφορούσαν γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ που βρίσκονται στο μαύρο τους  χάλι. Ο κ. Μπίνος  έκανε υποδείξεις στα τοπικά ΜΜΕ για το τι πρέπει να δημοσιεύουν Μάλιστα έφτασε στο σημείο να να εκτοξεύει απειλές αν συνεχίσουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι να ασκούν ...μη καλοπροαίρετη  κριτική στην δημοτική αρχή.  Ούτε και στο σημείο αυτό είχε το θάρρος να πει συγκεκριμένα ονόματα . Δεν παρέλειψε όμως να δηλώσει ότι τιμά τους δημοσιογράφους. Προφανώς αυτούς που συνέχεια τον υμνούν και δεν ασκούν ούτε την στοιχειώδη κριτική.
 Και όλα αυτά λίγο καιρό μετά τα δημόσια συγχαρητήριά του για την λειτουργία συγκεκριμένων μέσων και την συνεχή και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών .


 Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  Χ.ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ   
ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΝΑΣ ΖΙΑΚΑ
 
Ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου  Σίμος Σωτηριάδης έκανε γνωστό ,ότι σύμφωνα με έγγραφο-απάντηση (την οποία ζήτησε  ο ίδιος) της αποκεντρωμένης περιφέρειας, οι προφορικές δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των δύο συμβούλων της συμπολίτευσης, δεν ισχύουν. Γιατί έπρεπε  να υποβληθούν γραπτώς σύμφωνα με την σχετική  Νομοθεσία. Ο πρόεδρος , όπως είπε απέστειλε στην Αποκεντρωμένη τα πρακτικά της μαγνητοφωνημένης συνεδρίασης, αλλά παρ΄όλα αυτά η αποκεντρωμένη υποστηρίζει ότι η προφορική παραίτηση δεν ισχύει και πρέπει να γίνει γραπτώς. Συνεπώς  κατέληξε ότι οι δύο σύμβουλοι ανήκουν ακόμη στην παράταξη.
Ο Χ. Χουρσόγλου, τόνισε την ουσία της πολιτικής του διαφωνίας, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο να προβούν  σε όσα προβλέπει ο Καλλικράτης. Να ζητήσουν ως παράταξη την διαγραφή τους. Μένει να δούμε την αντίδραση της δημοτικής αρχής, αν  βρει το σθένος να τους διαγράψει όπως έχει το δικαίωμα να κάνει




ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ: Αφήστε ήσυχους τους νεκρούς


Καταιγιστικός ο Χρήστος Χουρσόγλου τόνισε ότι ο Δήμος Αλμωπίας είναι σκοτεινός και βρώμικος.  Δήλωσε για μια ακόμα φορά ότι είναι κατά της  απόφασης της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας για την αύξηση των τελών άρδευσης. Ζήτησε δε , όπως έκαναν αργότερα ο Δ. Πασόης και ο Δ. Ασβεστόπουλος να τεθεί στο συμβούλιο και να ανακληθεί , κάτι που αρνήθηκε πεισματικά ο Δήμαρχος.  Υποστήριξε ακόμα ότι ακολουθούν  νέα χαράτσια με τα τέλη νεκροταφείων.
Συνεχίζοντας τις ερωτήσεις του ο              Χ. Χουρσόγλου αναφέρθηκε στην σχεδιαζόμενη από την Δημοτική Αρχή επιβολή τελών στα κοιμητήρια, του Δήμου Αλμωπίας και των τοπικών κοινοτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’Αφήστε ήσυχους τους νεκρούς’’, ενώ χαρακτήρισε την Δημοτική Αρχή ως ‘’ΤΟΠΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ’’.  Ρώτησε ακόμα  αν και πότε σκοπεύει να πραγματοποιήσει τον απολογισμό της η Δημοτική Αρχή, και για την καθυστέρηση των οφειλόμενων στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, στους οποίους οφείλονται μισθοί τεσσάρων μηνών.

Ζήτησε να μάθει  για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου στο Θεοδωράκι που δεν λειτουργεί, εδώ και καιρό, όπως και για την εγκατάλειψη των αθλητικών δομών της πόλης (Φ.Ο.Α- ΑΛΜΩΠΟΣ κλπ). Με αφορμή και αυτές  τις ερωτήσεις, ο Δήμαρχος εξαπέλυσε νέα  επίθεση εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον, φλύαρο, ότι κάνει πολιτική στο… σκοτάδι!, ότι είναι εμετικός!! και ότι θα κάνει (ο ίδιος) εμετό!! , Στο τέλος του πρότεινε  του πρότεινε να επισκεφθεί το ΙΚΑ! και τα ΚΕΠΑ! προκειμένου εξετασθεί, καθόσον σύμφωνα με την άποψή του έχει πρόβλημα υγείας!!! Του έκανε μάλιστα τουλάχιστον τρεις φορές γνωστή τη διεύθυνση του ΚΕΠΑ. Προφανώς από τις πολλές επισκέψεις του ο Δήμαρχος γνώριζε απ έξω και ανακατωτά την συγκεκριμένη διεύθυνση. 

Σε άλλο σημείο , όταν  ο Χ. Χουρσόγλου  του είπε ότι συνέχεια είχε αποτυχίες όσες φορές πολιτεύθηκε στο παρελθόν, εκνευρισμένος του είπε ότι έγινε Δήμαρχος κάτι που ποτέ δεν πρόκειται να γίνει αυτός. Μάλιστα τον ρώτησε: Πες μας τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;

 Ο Δ. Πασόης
εξαπέλυσε σφοδρή  επίθεση προς τον Δ.Μπίνο για τις διακοπές που έκανε και δεν άφηνε κανέναν να μιλήσει,αλλά και το γεγονός ότι σηκωνόταν και έφευγε από την θέση  του Δημάρχου και έβγαινε έξω, τονίζοντας ότι δεν μπορεί φεύγει όποτε του γουστάρει του Δημάρχου
Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε δηκτικά σε ιστοσελίδα, (κακώς κατά την άποψή μας) την οποία απεκάλεσε  φερέφωνο του Δήμου, χωρίς να τη κατονομάσει, και η οποία κατά την άποψη του  εκφράζει θέσεις και απόψεις του Δήμου.   Ζήτησε να πληροφορηθεί από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την τύχη της απόφασης για διπλασιασμό των τελών άρδευσης, αν εγκρίθηκε ή όχι. Ο Σίμος Σωτηριάδης δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα νεώτερο. Ο Δ. Πασόης ζήτησε και πάλι την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει τον διπλασιασμό των παραπάνω τελών, λέγοντας χαρακτηριστικά :, ‘’Ιδού η Ρόδος Κύριε Δήμαρχε’’...
Σχολιάζοντας σημεία της ενημέρωσης του Δημάρχου ο Δ. Πασόης και την
επίσκεψη που έκανε στην Σουηδία,  υπογράμμισε ότι ‘’Αντί να μας κάνει ενημέρωση, έκανε αυτοπροβολή για τις… διακοπές που πήγε στη Σουηδία’’!!


Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος ζήτησε και αυτός  την ακύρωση της απόφασης για τα τέλη άρδευσης.
 Επεσήμανε ξανά  την επικινδυνότητα του οδοστρώματος στη   γέφυρα της  Υδραίας, αλλά και του υπολοίπου οδικού δικτύου της Αλμωπίας. Ζήτησε ακόμα διευκρινήσεις για τις καταγγελίες που έγιναν από ιδιώτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι η δημοπρασία για την προμήθεια υλικών άρδευσης ήταν στημένη με αποτέλεσμα να πάει στον μειοδότη με τη μικρότερη έκπτωση. Ό Δήμαρχος τόνισε ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης  υποστήριξε ότι όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων είναι ψέματα, ενώ η ένσταση που είχε κάνει απορρίφθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές.

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ  ΜΕ… Η ΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΗ
Κρατώντας και επιδεικνύοντας ένα χαρτί στο χέρι του ο Δήμαρχος και  με ύφος θριαμβευτικό, ανακοίνωσε στο Σώμα σε μία στιγμή της διένεξής του με τον  Χ. Χουρσόγλου, ότι ιδιώτης έκανε αγωγή στον Δήμο, ζητώντας από αυτόν το ποσό των 9.000,00 ευρώ για εκτέλεση έργου σε Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Αλμωπίας, το έτος 2008!  Υποστήριζε δε ‘ότι  του ανατέθηκε προφορικά από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων!! του Δήμου Εξαπλατάνου, Χουρσόγλου Χρήστου.
 Ο Χ.. Χουρσόγλου, που  δήλωσε ότι ‘’ Δε γνωρίζω τον  Κύριο.
Όμως  και ουδέποτε διετέλεσα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στον τέως Δήμο Εξαπλατάνου’’ . Στη συνέχεια  ζήτησε από το Δήμαρχο να την διαβάσει  στο Σώμα, κάνοντας τον Δήμαρχο να… καταπιεί τη γλώσσα του,  και αντιλαμβανόμενος το ατόπημά  του προσπάθησε να τα μπαλώσει λέγοντας  ‘’ Δεν το λέω εγώ το λέει η αγωγή’’… (Σχετικά γράφουμε και ξεχωριστά.)


Μοιραία τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, τα οποία κατά τη συζήτηση ψηφίσθηκαν, άλλα ομόφωνα και άλλα κατά πλειοψηφία.


5 σχόλια:

  1. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ Δ.Σ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ. ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ... Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ Η ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΣΚΕΝΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καλυτερο που εχει να κανει ο κυριος σωτηριαδης ειναι να παρετηθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΧ ΒΡΕ ΣΙΜΟ ...ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O k. Σωτηριάδης είναι έξυπνος άνθρωπος. Συγχρόνως με την φυγή του από το Πασοκ ,τέως γραμματέας του πασοκ Αλμωπίας, κατάφερε να μπεί στούς κύκλους της ΝΔ και μάλιστα να προτααγωνιστεί στα του Δήμου Αλμωπίας με τον νεοδημοκράτη δήμαρχο, εξ άλλου το ίδιο έκανε και παλαιότερα ,ως πασοκτσης με τον τότε πασοκτση δήμαρχο. ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΤΡΟ , ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΕΛΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΟ ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ (ΧΡΗΜΑ, ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ), ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)