Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Το λαβράκι ήταν… πατάτα



ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Χ. ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ   Ο Δ. ΜΠΙΝΟΣ



ΛΙΓΑ λεπτά κράτησε η χαρά του Δημάρχου Αλμωπίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  την Δευτέρα. Απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο Χ. Χουρσόγλου και κουνώντας επιδεικτικά ένα χαρτί  του είπε με θριαμβευτικό τόνο, αστείρευτη εμπάθεια και μίσος . «Ορίστε κ.  Χουρσόγλου . Μιλάτε εσείς που κάνατε προφορικές αναθέσεις» Όταν αργότερα ο Χ. Χουρσόγλουτου ζήτησε διευκρινήσεις και να διαβάσει στο δημοτικό συμβούλιο το περιεχόμενο του εγγράφου, ο δήμαρχος μαλάκωσε και έκανε το ...αρνάκι. Είπε ότι πρόκειται για αγωγή που είχε κάνει εργολάβος από την Αριδαία που έμεινε απλήρωτος  για έργο ύψους 9 χιλ ευρώ, που δήθεν πήρε  με προφορική εντολή το 2008 στον τότε Δήμο Εξαπλατάνου από τον Αντιδήμαρχο έργων Χ. Χουρσόγλου. Μόνο που ο Χ. Χουρσόγλου ποτέ δεν διατέλεσε Αντιδήμαρχος έργων.
 Ο Χ. Χουρσόγλου μάλιστα διαμαρτυρήθηκε για ποιον λόγο δεν ενημερώθηκε τόσο καιρό . Δήλωσε δε , ότι δεν γνωρίζει κανέναν με το όνομα που υπέβαλλε την αγωγή  ούτε και ποτέ του θα μπορούσε να δώσει τέτοια εντολή.
Ο Δήμαρχος ενώ αρχικά με στόμφο, έδειχνε το χαρτί , αργότερα όταν ρωτήθηκε από τον δημοτικό του σύμβουλο,, αν υιοθετεί το περιεχόμενο της αγωγής αναγκάστηκε να το αρνηθεί και πει ότι
διαβάζει αυτά που λέει το έγγραφο . Εκθέτοντας αδικαιολόγητα και την νομικό του σύμβουλο , που είναι λαμπρή επιστήμονας και ποτέ δεν θα τον συμβούλευε σε αυτό το στάδιο να υιοθετήσει οποιοδήποτε περιεχόμενο του εγγράφου.
Είναι βέβαιο ότι ο Δήμαρχος γνώριζε ότι ο Χ. Χουρσόγλου ποτέ δεν διατέλεσε Αντιδήμαρχος  έργων  στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Είναι άγνωστο αν ήθελε να στείλει κάποιο «μήνυμα»  και για ποιο λόγο ,στον Αντδήμαρχο Ανατολικής Αλμωπίας Στέφανο Αβραμίκα, του οποίου ο πατέρας Χρήστος Αβραμίκας , ήταν Αντιδήμαρχος το επίμαχο εκείνο χρονικό διάστημα στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. . Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι κατατέθηκε αγωγή μετά την παρέλευση της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος.
Ο Παράσχος Τσάνταλης που ήταν παρόν στη συνεδρίαση , παρατήρησε ότι δείχνουν  περισσή σπουδή για ένα έργο της τάξης των 9 χιλιάδων αντί να  διεκδικούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τους υπαίτιους. Ζήτησε να του δοθεί ο λόγος . Ο Σίμος Σωτηριάδης , επικαλέστηκε τον κανονισμό και δεν τον άφησε να συνεχίσει. Δεν έπραξε όμως το ίδιο σε προηγούμενες συνεδριάσεις όταν έδωσε τον λόγο -και πολύ σωστά -

σε πολιτες για ζητήματα μικρότερης σημασίας.


2 σχόλια:

(3)