Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Χαμηλά την μπάλα και τα μολύβια



 
 ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ
 ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ-ΚΑΛΗ




Τις τελευταίες μέρες  η ιστορία  της Δόξας Μαυροβουνίου και της Νίκης Καλής κινδυνεύει να επισκιαστεί από τα διάφορα δημοσιεύματα και σχόλια στο διαδίκτυο. Δημοσιεύματα  και σχόλια  που προφανώς  δεν είναι ότι καλύτερο  για τα δύο σωματεία , αλλά και το ποδόσφαιρο του νομού.

Πράγματι υπάρχει η περιγραφή της Χαρούλας Ματεντζόγλου για το παιχνίδι Μαυροβούνι-Καλή 1-1, που ακόμα και ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου  να την έγραφε θα ήταν πιο αντικειμενική. Ασφαλώς και περιέχει πολλές υπερβολές.
Όμως αυτό δεν ακυρώνει την προσφορά της τόσα χρόνια  στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η φανατική και μακριά από την δημοσιογραφία  δημόσια άποψη και κριτική της , ασφαλώς  δεν μπορεί να μηδενίσει όσα έκανε και κάνει.
Από την άλλη η Διοίκηση της Καλής που υπογράφει την ανακοίνωση εναντίον της , καλό θα ήταν να λάβει υπ ΄όψιν της ,την προσφορά της. Το ύφος της ανακοίνωσης , δεν νομίζω ότι τους τιμά. Αν το ξαναδιαβάσουν και το κρίνουν τώρα που είναι πιο νηφάλιοι, πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι που αναφέρεται η ανακοίνωση μάλλον συναγωνίζεται σε υπερβολές την περιγραφή της  Χαράς
Ούτε και η ανταπάντηση της Χαρούλας ,είναι ενδεχομένως η πιο πρέπουσα. Είναι προφανής ο εκνευρισμός και η αγανάκτησή της. Όσοι ασχολούμαστε στην επαρχία με αυτό το αντικείμενο  ξέρουμε πόσο ψυχοφθόρο και χρονοβόρο είναι. Δεν μας το επέβαλλε όμως κανένας . Μόνοι μας το επιλέξαμε.

 Όλοι κατανοούμε τις δυσκολίες όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τις προσπάθειες που κάνουν για να υπάρχουν οι ομάδες. Διαπιστώνω όμως ότι η καχυποψία  περισσεύει και μάλιστα κατά την άποψή μου , τον τελευταίο καιρό  παίρνει αδικαιολόγητες και  ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Από το 1977 περίπου που ασχολούμαι δημοσιογραφικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μπορώ να πω ότι  με το πέρασμα των χρόνων το ποδόσφαιρο στην Πέλλα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο από παλιά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν παρατράγουδα. Για τα όποια παρατράγουδα όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι διοικούντες. Διότι ο καθένας όλο και κάποια «χάρη » ζητάει
Από την άλλη, η δημοσιότητα  που έχει το ποδόσφαιρο της Πέλλας οφείλεται κυριολεκτικά σε  πέντε-έξι «τρελλούς» που ασχολούνται πρώτα  από «ψώρα» και μετά οτιδήποτε άλλο.
Επειδή δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ανούσιες κοκορομαχίες, καλό είναι όλοι να χαμηλώσουν λίγο τους τόνους. Χαμηλά τη μπάλα οι παράγοντες και χαμηλά τα μολύβια οι δημοσιογράφοι. Χωρίς αυτό να σημαίνει περιορισμός  στα καθήκοντα  της κάθε πλευράς .
Π.Σαμάνδης



ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Δόξα Μαυροβουνίου - Καρυπίδης (Νίκη Καλής) 1-1
 «Ψυχωμένα λιοντάρια»
Σαν ψυχωμένα λιοντάρια κυριολεκτικά αγωνιστήκαν οι παίκτες της Δόξας Μαυροβουνίου στο Κυριακάτικο ντέρμπι, απέναντι και στη Νίκη Καλής αλλά και στον διαιτητή Καρυπίδη, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα δεν είναι άδικα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Το γήπεδο του Μαυροβουνίου πρώτη φορά γνώρισε τέτοιες στιγμές, αφού το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησαν το παιχνίδι ήταν περισσότερο ακόμη και από τον τελικό κυπέλλου. Η κρισιμότητα του παιχνιδιού ήταν η αιτία να υπάρχουν πολλά νευρά και εντάσεις από την αρχή του αγώνα, στην συνέχεια όμως ''λάδι στην φωτιά'' και με το παραπάνω έριξε και ο ρέφερι Καρυπίδης με τα σφυρίγματα, τις υποδείξεις του και τις κάρτες που τις είχε σαν ''καραμέλα'', αφού είχε κιτρινίσει σχεδόν όλη την ομάδα των γηπεδούχων στο α΄ μέρος. Αποτέλεσμα αυτής της εριστικής διαιτησίας ήταν να φανατιστούν οι φίλαθλοι περισσότερο και στο δεύτερο μέρος να γίνει σύρραξη αφού μετά την επίτευξη του εντυπωσιακού τέρματος του Μαρκο Λεσι των γηπεδούχων, στο επόμενο 5' ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι ''φάντασμα'' υπέρ της Καλής. Απόφαση η όποια έφερε στο όριο τους παίκτες και πάγκο των γηπεδούχων, οι όποιοι διαμαρτυρήθηκαν στο πρόσωπο του διαιτητή και μια κερκίδα κατάμεστη από εξαγριωμένους φιλάθλους τον οδήγησαν στα αποδυτήρια και την 10' διακοπή του αγώνα. Μετά την προσέλευση της αστυνομικής δύναμης το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νικολαΐδη σε 1-1. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο σκορ με φοβερό δυνατό σουτ από τον Πάνο Μουρατίδη που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ακριτίδη. Οι φιλοξενούμενοι ανεβάζοντας την επίθεση τους απείλησαν 2-3 φορές την περιοχή των γηπεδούχων αλλά ο ''δράκος'' πορτιερο Σίμος Προδρομίδης είχε κατεβάσει τα ρολά του λέγοντας όχι.
Στα τελευταία λεπτά σε καθαρή ανατροπή του Ουρουτσι μέσα στην περιοχή ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν ήθελε την νίκη των γηπεδουχων.Τα πρωτόγνωρα επεισόδια για το γήπεδο του Μαυροβουνίου βάζουν λίγο σε δεύτερο ρολό το τεχνικό μέρος του αγώνα που παρ΄όλα  αυτά τα παλικάρια της Δόξας Μαυροβουνιου αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έπαιξαν με την ψυχή τους και άξιζαν το αποτέλεσμα της νίκης και όχι της ισοπαλίας.
Στα παραλειπόμενα του αγώνα να επισημάνω ότι τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της   ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ και ο κ. Καρακελίδης ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών .Και στο τέλος του αγώνα ο πορτιέρο του Μαυροβουνίου Σίμος Προδρομίδης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ τους απέδωσε ευθύνες για όλη αυτήν την εικόνα και τα γεγονότα που αμαυρώνουν το ποδόσφαιρο του Νομού μας και καταχειροκροτήθηκε. από όλους
Η Διατησια του αγώνα ήταν των Καρυπίδη, Σίπκα Γιάννη. Δέλιου.
ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (ΚΟΚΟΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ)ΠΡΟΔΡΟΜΜΙΔΗΣ ΜΑΡΤΣΙΟΣ(87' ΧΑΤΗΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΛΕΣΙ ΤΣΑΒΔΑΡΗΣ(72' ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ) ΤΣΕΒΕΛΕΚΗΣ ΕΛΕΖΙ (82' ΜΕΓΑΣ) ΟΥΡΟΥΤΣΙ.
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (87' ΓΙΑΚΑΜΟΖΗΣ) ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙ ΠΛΗΚΑΔΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ(84' ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ) ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ(60' ΓΙΑΚΑΜΟΖΗΣ Α.)
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ.
Επιμέλεια Χαρά Ματεντζόγλου








Απάντηση Δ.Σ. Νίκης Καλής σε δημοσίευμα
Μετά το κατάπτυστο δημοσίευμα της <<κυρίας>> Χαράς Ματεντζόγλου δήθεν αθλητικογράφου του νόμου μας θεωρήσαμε σκόπιμο να απαντήσουμε σε όσα  ανυπόστατα αναφέρει σε αυτό.
Πρώτα από όλα όσον αφορά τις κάρτες που δέχθηκαν οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο ας της θυμίσουμε ότι η ομάδα μας δέχθηκε τέσσερις κίτρινες, έναντι πέντε της αντίπαλης ομάδας από τον διαιτητή, ο οποίος άφησε το σκληρό παιχνίδι από τους παίκτες του Μαυροβουνίου που δίδαξαν πολεμικές τέχνες. Ο δε <<προπονητής>> τους Κοκόζογλου Γεώργιος  δυναμίτιζε το κλίμα βρίζοντας συνεχώς τους ποδοσφαιριστές μας και παροτρύνοντας τους δικούς του "σπάστε  τους τα πόδια" διδάσκοντας ποδοσφαιρικό πολιτισμό, όσον αφορά την διακοπή του αγώνα η οποία ήταν τουλάχιστον είκοσι λεπτών και όχι δέκα, καλό έκανε μόνο στους παίκτες του Μαυροβουνίου  που σε εκείνο το σημείο δέχονταν έντονη πίεση, κατάφεραν να ξεκουραστούν και να ανασυνταχθούν.
Εξάλλου ο διαιτητής κρίνεται από τα αρμόδια όργανα που ήταν παρόντες και όχι από δήθεν δημοσιογράφους όπως η <<κυρία >> που τελεί παράγοντα της ομάδας του Μαυροβουνίου και είδε το παιχνίδι από τον πάγκο χωρίς να είναι Καν γραμμένη στο Φ/Α.
Υ/Γ 1 Να <<Ευχαριστήσουμε>> την διοίκηση και τον <<προπονητή>> της ομάδας του Μαυροβουνίου για την <<φιλοξενία>> που μας επιφύλαξαν, ελπίζοντας από την διοίκηση της Ε.Π.Σ που ήταν παρόντες να πράξουν ανάλογα.
Υ/Γ 2 Θεωρούμε ότι αποτελεί ντροπή για το έως τώρα φιλικό σωματείο του Μαυροβουνίου να εκφράζεται από αυτήν την <<Κυρία>>.
Με τιμή
Το Δ.Σ ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ 

Η απάντηση της Χαράς Ματεντζόγλου στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Νίκης Καλής


Δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία να ασχοληθώ με τις μικροπρέπειες που διάβασα από την Διοίκηση της Νίκης Καλής.
Αλλά για να γνωρίζει ο κόσμος και τις δυο πλευρές καταρχήν να συστηθώ σε ανθρώπους που μάλλον έχουν ξεχάσει την ιδιότητα μου ή μάλλον θέλουν να νομίζουν ότι έχουν ξεχάσει. Απευθυνόμενη και προσωπικά στο Ντίσιο Χρήστο που φέτος ξαναθυμήθηκε ότι υπάρχει η ομάδα της Καλής, αφού στα χρόνια τα προηγούμενα δεν πατούσε καν στο γήπεδο παρά μόνο πριν μια 10ετια που είχε διατελέσει και πάλι πρόεδρος. Η λαμπρή πορεία μου στην αθλητικογραφία ξεκίνησε πριν 23 χρόνια από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ της Έδεσσας, όταν έκανα το ρεπορτάζ για την ομάδα του χωριού μου του ΑΡΗ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ.  Στη συνέχεια όταν ο ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική αρθρογραφούσα για τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Βορείου Ελλάδος, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, και της Αθήνας την SPORT DAY, στην συνέχεια για τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ  και μέχρι και σήμερα στην METROSPORT. Σε τοπικό επίπεδο στην μοναδική αθλητική εφημερίδα του Νομού μας ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ και στη συνέχεια στον ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ και στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ της ΑΛΜΩΠΙΑΣ και στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ της ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας συνεργάζομαι με τα μεγαλύτερα sites της περιοχής και όχι μόνο. Ενώ παράλληλα είμαι και συνεργάτης με τον κορυφαίο δημοσιογράφο Γιάννη Μαυροπουλο και στην εκπομπή ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ στην tv όπου ενημερώνω για τα δρώμενα της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ.
Και αφού συστήθηκα εγώ η ''δήθεν αθλητικογράφος'' όπως με αποκάλεσε ο εν λόγω ''κύριος'' που δεν του αρμόζει αυτή η λέξη.  Έχω μια απορία αν τον ενοχλούν τόσο τα τακούνια που φαραώ στο γήπεδο και δίνει βάση σε αυτά και όχι στο ότι διαφημίζω το ποδόσφαιρο της ΠΕΛΛΑΣ με την δουλειά μου και μάλιστα χωρίς συμφέροντα από κανέναν όπως κατηγορήθηκα και γι αυτό.
Γιατί μπορεί να φοράω φούστα και μάλιστα πολύ κοντή αλλά έχω πολύ περισσότερα ......από κάποιους αρσενικούς, που όταν δεν γίνονται τα πράγματα όπως τα έχουν κανονισμένα τότε βρίσκουν δικαιολογίες για να ρίξουν τις βολές τους.
Και να μας απαντήσει παρακαλώ η ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ σε κάτι που δεν είπε κανένας, γιατί τελευταία στιγμή άλλαξε ο ορισμός του διαιτητή και ενώ αρχικά είχε οριστεί ο Καρατζάς στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με τον Καρυπίδη???
Και όσο για τις προτιμήσεις μου στις ομάδες που αναφέρετε δεν έχετε άδικο, γιατί είναι τιμή μου να ανήκω στο ΔΣ της ΔΟΞΑΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ γιατί είναι από τα καθαρότερα και υγιέστερα σωματεία του Νομού,  με έναν πολύ αξιόλογο πρόεδρο χαμηλών τόνων που έχει φέρει την ομάδα στην 1η θέση με την αξία του και όχι με την ''βοήθεια'' υπευθύνων της ΕΠΣ.
Τους παίκτες της Νίκης Καλής τους εκτιμώ αφάνταστα αλλά όταν άκουσα να αρνούνται να βγουν φωτογραφία πριν τον αγώνα λέγοντας ''ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ'' δεν μπορούσα καν να αναφερθώ στην ομάδα που ήρθε με τόσο υπεροπτικό αέρα σίγουρη για την νίκη της.
Κι εγώ δεν θα σταθώ στους ''επίσημους'' που βρέθηκαν στην κερκίδα αλλά στον απλό φίλαθλο κόσμο και στους παράγοντες των ομάδων που δίνουν την ψυχή τους για τα σωματεία τους και είδαν την αδικία και την εριστική διαιτησία του αγώνα, που έχοντας μιλήσει με πολλούς απ αυτούς είμαι σίγουρη για όλα αυτά που έγραψα. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη πράγματα αλλά δεν θέλω να γίνω ούτε ρομαντική ούτε κουραστική. Ο κόσμος ξύπνησε πάντως και πηρέ χαμπάρι τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος  τους.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Η ''ΔΗΘΕΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ''
ΧΑΡΑ ΜΑΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)