Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ειδικός οχετάρχης ο Αν. Κόγιος

Χαίρομαι Γιάννη που μαζί με τον Δημητράκη , υπογράφεται κι όλας όσα σας έσερνα....





ΡΕΣΙΤΑΛ αυτοκριτικής από τον επικεφαλής του συνδυασμού ΑΔΑΚΑ
( που πήρε (όλος ο συνδυασμός) 2,5% Αν. Κόγιο στη Γενική Συνέλευση της επιχείρησης των λουτρών  Πόζαρ.
Έκανε λόγω για οχετούς που τον πολεμούν και τον βρωμίζουν, τον έχουν κάνει πεδίο βολής ,τον κυνηγούν γιατί αξίζει και τον φοβούνται.

Βάζουν τρίτους να τον βάλλουν γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν . Οι Θερμοπύλες είχαν τον Εφιάλτη ( σ.σ. άντε ο ίδιος εφιάλτης των ΛΟΥΤΡΏΝ ) . Είναι βέβαιος για τους τοπικούς εφιάλτες και δεν χρειάζεται να κάνει  DNA .
Αυτοί που κόπτονται για το καλό του τόπου, και χαρακτήριζαν τρελούς και ψυχοπαθείς κάποιους (εννοεί τον Δήμαρχο) στην συνέχεια έπεσαν στα τέσσερα και του κάνουν τα καπρίτσια και χορεύουν οριεντάλ .
(Μετά την συνεδρίαση διαδραματίστηκε έντονη λογομαχία μεταξύ Κόγιου και εκδότη εφημερίδων ο οποίος του τόνισε ότι  ό ίδιος πέφτει στα τέσσερα και κανείς δεν μπορεί να τον ξεπεράσει)
Είναι δύσκολο κάποιος να αναγνωρίσει την  αξία κάποιου άλλου (δηλαδή τη δική του). Θέλει μεγάλο πολιτικό θάρρος
 Στην ζωή του υπέστη  πολλές πολιτικές …προδοσίες .  ( Ξέχασε  όσα έκανε στον Χ. Μπίνο και τον Γρηγόρη Τάσιου. Όπως το ξέχασε και ο Δ. Βέσκος που όχι μόνο τον ψήφισε , αλλά τον ανέβασε και στα ουράνια)) Πλήρωσε πολλά και αγωνίστηκε για το καλό του τόπου.
Βέβαια την καλύτερη απάντηση του την έδωσε πολύ σύντομα και περιεκτικά ο Χ. Χουρσόγλου, ο οποίος τον χαρακτήρισε «πολιτικό γυρολόγο.»

Εν συντομία να θυμίσουμε ότι ο Ανδρέας Κόγιος , ξεκίνησε να μπλέκεται με την πολιτική από το 1997. Προεκλογικά, στην πρώτη φάση των συνενώσεων  ,είχε ξεκινήσει στο πλευρό του σημερινού δημάρχου και ήταν πρωτοστάτης. Όταν όμως ο Δ. Μπίνος ενήργησε μόνος στην αναζήτηση υποψηφίων , ερήμην του Α. Κόγιου σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί εξαγορών υποψηφίων  ,που ποτέ δεν αποδείχθηκε, τα πήρε στο κρανίο. Κατάφερε να διαλύσει ότι είχε φτειάξει μέχρι τότε ο Δ. Μπίνος  και  συνέβαλλε ουσιαστικά στην δημιουργία συνδυασμού με επικεφαλής τον αείμνηστο  το Νίκο Θεοδοσιάδη. Ο Δ. Μπίνος κατέβηκε μαζί με τον Δημήτρη Βέσκο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Βαγγέλη Αποστόλου. Λέγεται δε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Δ. Βέσκος ουσιαστικά με την τακτική τους στέρησαν στον β΄γύρο  την νίκη από τον Βαγγέλη Αποστόλου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις.  Παρά μόνο αργότερα από την πολιτική εξέλιξη των συγκεκριμένων  μπορούν κάποιες συγκυρίες να εκληφθούν ως κάποιες αποχρώσες ενδείξεις  και τίποτα παραπάνω . Την εποχή εκείνη υπήρχαν έντονες   φυλετικές  αντιπαραθέσεις που καλλιεργούσαν συγκεκριμένοι  υπεράνω υποψίας κύκλοι και διάφορες «ευαγείς»  κρατικές υπηρεσίες   για τις οποίες έτρεφαν ιδιαίτερη συμπάθεια  ορισμένοι και προσέφεραν αφειδώς τις υπηρεσίες τους.(και με το αζημίωτο)
Το 2002 ο Α. Κόγιος βρίσκεται υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χ. Μπίνου, αφού έχει ροκανιστεί ξανά ο Δ. Μπίνος που φεύγει στα νομαρχιακά και είναι υποψήφιος με τον Θ. Θεοδωρίδη ,ο οποίος δεν εκλεγεται, όπως και ο Δ. Μπίνος. Ο Α. Κόγιος εκλέγεται  με τον Χ. Μπίνο δημοτικός σύμβουλος. Τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων , ξεσηκώνει άλλους έξι δημοτικούς συμβούλους και συνωμοτούν  κατά του Χρήστου Μπίνου, κατηγορώντας τον για ατασθαλίες και ρίχνουν ευθύνες και στο Αντιδήμαρχο Δ. Βέσκο , τον οποίο θεωρούν ως καθοδηγητή όλων των ατασθαλιών , χωρίς κανένα στοιχείο .Μένουν στην Ιστορία ως  « οι επτά συνωμότες».
Αργότερα τα βρίσκουν με τον Χ. Μπίνο και παίρνουν τα πόστα που επιθυμούν. Ο Αν. Κόγιος –που κόπτεται για το καλό του τόπου- διατελεί έμμισθος πρόεδρος του Συνδέσμου καθαριότητας και αργότερα Αντιδήμαρχος. Είναι δε στην χρυσή εποχή που παίρνει και τον μισθό του αστυνομικού.
Τον τελευταίο χρόνο , διαβλέποντας ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές ο Χ. Μπίνος ξανά αποστασιοποιείται και βρίσκεται απέναντι . Ταυτόχρονα φροντίζει και προσεγγίζει τον Γρηγόρη Τάσιου . Εμφανίζεται ως πρωτοπαλήκαρο και αξιοποιόντας τα διάφορα ρουσφετάκια που έκανε με τον Χ. Μπίνο , εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με τον Γρ. Τάσιου. Σύντομα όμως βρίσκεται ξανά απέναντι του και στην αλλαγή μελών στο Δ.Σ. στην επιχείρηση των Λουτρών Πόζαρ , πιάνει στον ύπνο τον Γρηγόρη Τάσιου. Αυτοπροτείνεται και εκλέγεται υποχρεωτικά μέλος ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης. Τότε λέει και το περιβόητο στον Γρ. Τάσιου: «  Σε βάλμε αρβυλοφύλακα του συνδυασμού, αλλά συνελήφθης κοιμώμενος και σου κλέψανε τα άρβυλα»
Ο Δ. Μπίνος κατεβαίνει υποψήφιος Δημτικός Σύμβουλος με τον Χ. Μπίνο  και πατώνει
Το 2010 ο Α. Κόγιος , αρχικά τρυπώνει στην κίνηση του Δ. Πασόη , διαβλέποντας ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος. Αναλαμβάνει από μόνος του πρωτοβουλίες. Χωριανοί  του όμως θέτουν βέτο στον Δ. Πασόη , ο οποίος τον αποπέμπει. Έκτοτε στάζει δηλητήριο κατά του Δ. Πασόη και το εκφράζει με χυδαίο τρόπο δημόσια ευκαιρία που του δίνεται .
Επιχειρεί για αντεκδίκηση να μπει υποψήφιος σύμβουλος με τον Πέτρο Ζέρζη . Παρά την δύσκολη θέση που βρίσκεται ο δεύτερος , δεν τον δέχεται
Το 2014 , βλέποντας ότι δεν τον θέλει πλέον κανένας , αρχίζει να συγκροτεί συνδυασμό.  Δεν τον παίρνει όμως κανείς στα σοβαρά Εκτός από λίγα αξιόλογα πρόσωπα , βρίσκει ότι πιο άσχετο υπάρχει στην τοπικη αυτοδιοίκηση και κάνει συνδυασμό . Τον στηρίζουν τότε και άνθρωποι της κίνησης του Αρτέμη  Σώρα. Αργότερα βέβαια τους περνάει γενεές δεκατέσσερις , αφού πλέον δεν τους χρειάζεται .Κατφέρνει χάρις στα τερτίπια του εκλογικού νόμου να εκλεγεί με ποστό κάτω από 2,5%. Στο Λουτράκι αίρνει μηδεν ψήφους , κάτι που τον τρελλαίνει και σήμερα .
Αποκορύφωμα δε των αγώνων του, είναι η υπόσχεση που έδωσε στον ανιψιό του. Ότι δηλαδή αν βγει ο συνδυασμός θα παραιτηθεί για να καταλάβει την θέση του και να πάρει μετάθεση από τα σύνορα που βρίσκεται εδώ και χρόνια. Υπόσχεση που δεν τηρεί  με αποτέλεσμα ο ανιψιός να γράψει στο face book ένα κείμενο  που κάθε άλλο τιμά τον θείο του. Φυσικά δεν ιδρώνει το αυτί του Ανδρέα . Αυτό είναι ένα απλό πταίσμα μπροστά σε άλλα .



3 σχόλια:

  1. Πέτρο πες μας και άλλα ?????...έτσι Ανδρέα και μας έλεγες πως η Αλμωπία έχασε την ευκαιρία που δεν σε εξέλεξε Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωληνωτος αγωγος ακαθαρτων για να ειμαστε τεχνικα συγχρονοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέτοιοι που είστε τέτοιοι σας αξίζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)