Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Σφοδρές αντιδράσεις στην Πέλλα για κατάργηση και υποβάθμιση υπηρεσιών



Ούτε μια αράδα διαμαρτυρίας από τον Δήμο Αλμωπίας
Φοβάται ο Δήμαρχος μήπως  θίξει τον Περιφερειάρχη 
Κ. Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις και ο προβληματισμός που υπάρχει στην Π.Ε Πέλλας  από το προτεινόμενο σχέδιο για την τροποποίηση του οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 Με το προτεινόμενο σχέδιο, ενισχύεται η έδρα της Π.Κ.Μ  ενώ παράλληλα καταργούνται και αποδυναμώνονται υπηρεσίες στις Περιφερειακές Ενότητες και ιδιαιτέρα στην Π.Ε Πέλλας .   Καμία μέριμνα για ανάπτυξη και ιδιαίτερα για την αγροτική ανάπτυξη δεν φαίνεται να έχει ληφθεί υπόψη.
 Πέρα από τα χαρακτηριστικά αυτά, αξίζει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο σχέδιο που στάλθηκε στον σύλλογο καταργεί και δομές που υπήρχαν στην προηγούμενη πρόταση της Π.Κ.Μ. Το παραπάνω γεγονός είναι αξιοπερίεργο καθώς καμία τέτοια άποψη δεν διατυπώθηκε στην μέχρι τώρα διαβούλευση.
 Οι φορείς ζητούν να μην υπάρχει καμία υποβάθμιση και καμία κατάργηση των τμημάτων και διευθύνσεων . Πρέπει να παραμείνουν οι:
1 )Διευθύνσεις Διοικητικού Οικονομικού και Τεχνικών έργων
2)Τα τρία τμήματα των Γιαννιτσών ( Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού, Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου και Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής)
3) Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας
4)  Τα Αγροτικά κτηνιατρεία δεν αναφέρονται
5)Πρόβλεψη για την αρμοδιότητα των Γεωργικών Μηχανημάτων(ΥΕΒ)
• Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας έθεσε σε σύσκεψη  τα παραπάνω Θέματα
• Η Υπουργός κα Θεοδώρα Τζάκρη με επιστολή της, ζητάει την διατήρηση  των τμημάτων, τονίζοντας τις επιπτώσεις που θα έχει στην Πέλλα η  κατάργηση και η υποβάθμιση δομών .
• Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών με ανοικτή ανακοίνωση τόνισε ότι οι προτιθέμενες αλλαγές αποτελούν «Αιτία Πολέμου»
• Το Τοπικό Τμήμα Της ΑΔΕΔΥ Πέλλας αντιδράει στην Υποβάθμιση και κατάργηση Τμημάτων.
• Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πέλλας αντιδρά και ετοιμάζει ανάλογη αντίδραση προς τον Περιφερειάρχη Π.Κ.Μ.
• Το Περιφερειακό Συμβούλιο Γιαννιτσών της πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων εκφράζει τις Παρατηρήσεις του και την Διαφωνία για τις αλλαγές.
• Ο Βουλευτής κ Γεώργιος Καρασμάνης σε επιστολή του, αναφέρει ότι έκανε επερώτηση στην Βουλή  το 2013… αναμένουμε τις κινήσεις τώρα.
• Ο Βουλευτής κ Γιάννης Σηφάκης πρέπει να πάρει θέση για τον σχέδιο Οργανισμού και τις επιπτώσεις του  καθώς.

 Ένα άλλο επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό του προτεινόμενου σχεδίου, έχει να κάνει με τις θέσεις ευθύνης καθώς για κάποια Τμήματα και Διευθύνσεις προβλέπετε να προηγούνται οι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, σε κάποιες άλλες να εξισώνονται οι Π.Ε  με τους ΤΕΙ ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους  Δ.Ε. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι Δ.Ε. που έχουν δοκιμαστεί στις θέσεις ευθύνης με επιτυχία. Παρατηρούμε επίσης ότι σε τμήματα που είναι τώρα τμηματάρχης Π.Ε Μηχανικός να μην υπάρχει η ανάλογη πρόβλεψη.
 Τα παραπάνω καταδεικνύουν την προχειρότητα αλλά και ενδεχομένως σκοπιμότητα με την οποία έχει συνταχθεί (όσο αφορά τις θέσεις ευθύνες)  το προσχέδιο  για τον Οργανισμό της ΠΚΜ.
 Είναι προφανές ότι για την σύνταξη του οργανισμού απαιτείται να γίνει ένας ουσιαστικός και δημοκρατικός διάλογος και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες καθώς και να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής
Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόεδρος Τοπικού Τμήματος Πέλλας                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)