Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συνέδριο της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό στη Σάμο




ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ


Τριήμερο συνέδριο με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι προσφυγικές ροές και το μεταναστευτικό ζήτημα – Επιπτώσεις στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό» διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου στη Σάμο,στο οποίο συμμετέχει με δικά του έξοδα ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας Χρήστος Χουρσόγλου, ως μέλος της  οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ, με δικά του έξοδα.


Το συνέδριο, το οποίο διεξάγεται σε μία από τις περιοχές που δέχτηκαν τον τελευταίο χρόνο τις μεγάλες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, πραγματοποιείται, όπως τονίζεται στην πρόσκληση της ΚΕΔΕ προς τους συνέδρους, τη στιγμή που η προσφυγική κρίση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που διαχειρίζεται η χώρα μας.

Η ΚΕΔΕ διαπιστώνει ταυτόχρονα ότι το προσφυγικό ανέδειξε αδυναμίες και ελλείμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα όπως η κοινή εξωτερική πολιτική, ο σεβασμός στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών και η δυνατότητα κοινών αποφάσεων πάνω από τα εθνικά συμφέροντα του κράτους – μέλους. Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα, σηκώνει ήδη το μεγαλύτερο βάρος απ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δήμοι έχουν κληθεί τον τελευταίο χρόνο να διαχειριστούν, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την παρουσία χιλιάδων ταλαιπωρημένων συνανθρώπων, αποδεικνύοντας κάθε μέρα ότι διαθέτουν πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ως εκ τούτου στόχοι του συνεδρίου – που εν πολλοίς αποτελούν και θεματικές ενότητες των εργασιών του συνεδρίου, είναι:

Να προσδιοριστούν λύσεις για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος,
Να προσδιοριστεί ο ρόλος των δήμων, με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία,
Να αναζητηθούν τρόποι ανασχεδιασμού του αστικού ιστού των πόλεων και της κοινωνικής ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών,
Να αναζητηθούν τρόποι για ισόρροπη διαχείριση του τουρισμού – ανάπτυξης και προσφυγικών ροών,
Να γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών για την προώθηση και στήριξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα σχετικής μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν οι αρμόδιοι για τη διαχείριση του προσφυγικού υπουργοί, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, δήμαρχοι ευρωπαϊκών πόλεων, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης για το Άσυλο και την Ένταξη, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εκπρόσωποι ΜΚΟ.

5 σχόλια:

  1. Ε ..και? ας πληρώσει κι αυτός μια φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠ ΕΞΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί τονίζει τόσο το "με δικά του έξοδα;". Τίνος έπρεπε να είναι τα έξοδα; Δικά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ.......ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ .ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ .ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.............ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)