Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κομβικές αποφάσεις την Τρίτη σε Νίκαια και Λευκώνα

Πανάγος Γιάννης 

Δύο μεγάλες συσκέψεις, η μία στη Νίκαια και η άλλη στον Λευκώνα, πραγματοποιούνται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, προκειμένου οι αγρότες που θα συμμετάσχουν να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Το πρώτο ραντεβού δίνεται στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, μετά από σχετικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, σύμφωνα με το οποίο «η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλα τα μπλόκα που παλεύουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών να πάρουν μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη που συγκαλεί την Τρίτη, 7 Φλεβάρη 2017, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας.  Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση για την πορεία της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης και θα ληφθούν αποφάσεις με στόχο το δυνάμωμα της αγωνιστικής πίεσης για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των δίκαιων αιτημάτων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων – διεκδικήσεων, το οποίο καθορίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, τον Δεκέμβρη του 2016».  
Στο τραπέζι αναμένεται να πέσει πρόταση για σχηματισμό επιτροπής-όπως πέρυσι- που θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Το ίδιο όμως ζητούν και οι αγρότες της Μακεδονίας που παρέδωσαν τη Δευτέρα το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ενώ να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα ζητά και η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, η οποία είχε αποκλειστεί πέρυσι από τις συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ειδικότερα, οι αγρότες από το Συντονιστικό Αγώνα συγκεντρώνονται στη μία το μεσημέρι στον Λευκώνα Σερρών, προκειμένου να προσδιορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Εκεί θα βρεθούν και οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου, το οποίο εντάχθηκε στο μέτωπο της Μακεδονίας και εκπρόσωποί τους (οι κ. Τρ. Τσινούλης, Παν. Καλογιάννης) παρευρέθηκαν στο συλλαλητήριο της Δευτέρας που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Πύργο. Οι αγρότες επανέλαβαν το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.
Συλλαλητήριο Θεσσαλών κτηνοτρόφων την Τρίτη
Δυναμικό συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί προγραμματίζει η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Την ίδια μέρα ανάλογα συλλαλητήρια θα γίνουν σε έδρες άλλων περιφερειών της χώρας, ενώ η βάση των αιτημάτων είναι κοινή.
Υπενθυμίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σε περίπτωση που αυτή δεν γίνει θα ξεκινήσουν προετοιμασίες για την κάθοδο των κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα. Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων απευθύνει κάλεσμα στους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τα δεκάδες οχήματα που θα αποκλείσουν την οδό Παπαναστασίου και κατά συνέπεια το κέντρο της πόλης, στην είσοδο της Περιφέρειας θα καούν τόνοι άχυρα.
Παγκρήτιο συλλαλητήριο και απόβαση στην Αθήνα σχεδιάζουν οι Κρητικοί  
Παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο και ενδεχομένως νέα «απόβαση» στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες της Κρήτης, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου.
Πρώτο μέλημα είναι η διασφάλιση της εκπροσώπησης όλων των νομών της Κρήτης στη διαδικασία της λήψης των αποφάσεων και στο πλαίσιο αυτό από τη  σύσκεψη προέκυψε η σύσταση πολυμελούς επιτροπής, άνω των 10 ατόμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού, Γιώργο Ντισπυράκη, η επιτροπή αυτή, θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να οργανωθούν τα επόμενα βήματα του αγροτικού κόσμου.
Στην πρώτη σύσκεψη κυριάρχησε η πρόταση για τη διοργάνωση μεγάλου παγκρήτιου παναγροτικού συλλαλητηρίου ενώ ακούστηκαν και προτάσεις ακόμα και για νέα μετάβαση των αγροτών του νησιού στην Αθήνα. 
Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, στην Αγιά Χανίων.
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)