Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Συντονίζονται και συνεχίζουν οι αγρότες...


Συντονίζονται και συνεχίζουν οι αγρότες, σήμερα η πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια



Αγρότες από μπλόκα σχεδόν από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα στην πανελλαδική συνάντηση που θα γίνει στις...

12 το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας, στην οποία θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Στόχος είναι να υπάρξει κοινός συντονισμός αλλά και κλιμάκωση και διεύρυνση των κινητοποιήσεων με ενίσχυση των μπλόκων που υπάρχουν ήδη και με διοργάνωση διαμαρτυριών έξω από εφορίες, υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ κ.τ.λ.

Το μπλόκο της Νίκαιας ενισχύθηκε και από αγρότες που βρίσκονταν στο Γερακάρι, οι οποίοι μετέφεραν τα τρακτέρ και τις δυνάμεις τους προκειμένου να συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση. Οι αγρότες στο σημείο κρατούν κλειστό επ' αόριστον το ρεύμα προς Αθήνα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ενώ και στον κόμβο του Πλατυκάμπου οι αγρότες έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.


Μία ώρα νωρίτερα, στις 11, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφέρειας, με στόχο οι κτηνοτρόφοι να προβάλλουν τα αιτήματα τους. Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα αιτήματά τους, ενώ σε περίπτωση που δεν πάρουν κάποια απάντηση, όπως λένε, τότε θα υπάρξει προετοιμασία για συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ανάλογα συλλαλητήρια θα γίνουν σε έδρες άλλων περιφερειών της χώρας.


Συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, υπό την εποπτεία, ή και φυσική παρουσία του πρωθυπουργού ζητούν και αγροτοκτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας. Όσοι συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να το ανακοινώσουν σήμερα επίσημα, σε συνάντηση που ορίστηκε για τη 13.00 στον Λευκώνα Σερρών.


Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, ενώ κλειστή εξακολουθεί να είναι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στηδιασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.


Κλειστή από το μπλόκο των αγροτών, παραμένει και σήμερα η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στο ύψος της διασταύρωσης «Πράσινα Φανάρια», στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.


Για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται η έναρξη του 24ωρου συμβολικού αποκλεισμού του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά παραμένουν στο μπλόκο του Άργους Ορεστικού, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο, ενώ στον νομό Γρεβενών, συνάδελφοί τους βρίσκονται στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Επίσης, στο Καλονέρι Βοΐου Κοζάνης αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν και αυτοί μπλόκο στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στη διασταύρωση Σιάτιστας, καθώς και στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας -Έδεσσας. Στους Πύργους Πτολεμαϊδας παραμένουν στο μπλόκο, στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας - Έδεσσας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθούν άλλα δύο μπλόκα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στη γέφυρα Ρυμνίου, στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, καθώς και στα Κοίλα Κοζάνης.


Μπλόκα υπάρχουν επίσης στο Δαμάσι, αλλά και στον κόμβο Αργυροπουλίου, όπου οι αγρότες τις απογευματινές ώρες προχωρούν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης. Ακόμη στα Φάρσαλα, και στη Ραχούλα με τους αγρότες να έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης και τον δρόμο Λάρισας - Τρικάλων.


Οι αποκλεισμοί δρόμων συνεχίστηκαν και στη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία κλείνουν για δύο ώρες καθημερινά αγρότες της Αιγιάλειας αλλά και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό. Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις τους, αναμένουν, όπως ανακοίνωσαν, πως θα περιμένουν τις αποφάσεις της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής που θα συνεδριάσει στη Νίκαια της Λάρισας. Στο μεταξύ, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποίησες, ενώ εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τρακτέρ δίπλα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. Στην Ηλεία, αγρότες έκαναν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον Πύργο και στην συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης...







Αναρτήθηκε από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)