Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τέσσερα ν/σ ως τέλος του έτους ετοιμάζει η Βάθη



Διακίνηση και την εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων, θέματα κλαδικών αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών, εθνικό σύστημα ελέγχου στην αλιεία και το οργανόγραμμα του ΕΛΓΟ Δήμητρα περιλαμβάνονται στο νομοθετικό έργο, που θα «τρέξει» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα στους επόμενους 7 μήνες. Να σημειωθεί ότι για κάποια από αυτά έχει ήδη ολοκληρωθεί και η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη φθάσει τα πρώτα σημειώματα από τα υπουργεία, με τον προγραμματισμό δράσης ως τον Σεπτέμβριο (ή, σε κάποιες περιπτώσεις, και πέρα από αυτόν). Μεταξύ αυτών και το αντίστοιχο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το υπόμνημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: 
- σύντομα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη διακίνηση και την εμπορία των νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων από κοινού με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος -Ενέργειας, και Οικονομίας, ενώ θα προβλέπεται η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
- Τον Ιούνιο θα ρυθμιστούν εξ αρχής θέματα κλαδικών αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών 
- το φθινόπωρο θα καθιερωθεί εθνικό σύστημα ελέγχου -επιβολής κυρώσεων στον τομέα της αλιείας
- θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.
Να σημειωθεί ότι οι ενέργειες, νομοθετικές και άλλες, που έχουν εκπονήσει τα υπουργεία, θα ιεραρχηθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προγραμματίζει, άλλωστε, επισκέψεις σε κάποια από αυτά τις επόμενες ημέρες.
 Το χρονοδιάγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων θα βρίσκεται υπό τη συνεχή επίβλεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, ενώ θα παρεμβαίνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπου απαιτείται.
Διευκρινίζεται ότι κάποιες από τις προτεινόμενες δράσεις αποτελούν αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ δύο ή και περισσότερων υπουργείων.
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)