Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

«Παρακράτος» στην Αριδαία; Όργιο παραβάσεων στη κοπή δέντρων στο Δασάκι;







Πληθαίνουν , αντί να μειώνονται τα ερωτηματικά  για την υλοτόμηση στο ποτάμι της Αριδαίας από το ύψος της  παλιάς γέφυρας της Δωροθέας     προς το ύψος  της γέφυρας προς την γέφυρα Εξαπλατάνου.

Ο δήμαρχος Αριδαίας σε ανακοίνωσή του δηλώνει  ότι όλα γίνονται για την αντιπλημμυρική προστασία της Αριδαίας και ζητήθηκε άδεια από το Δασαρχείο.
Το Δασαρχείο δια του δασάρχη που ρωτήθηκε από το ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ , δηλώνει ότι δεν χρειάζεται άδεια από το Δασαρχείο , γιατί τα ποτάμια είναι αρμοδιότητα  της ΔΕΚΕ. Σε ερώτηση  ποιος επιβλέπει τις εργασίες , υπέθεσε ο Δήμος.
Το μόνο που δεν καθαρίστηκε είναι τα κλαδιά. Παραμένουν στην κοίτη του ποταμιού.
Ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας Γρηγόρης Ταρασίδης , δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ  , ότι δασοφύλακας του Δασαρχείου Αριδαίας πέρασε πάνω από δέκα φορές  από το σημείο
Ο Δήμος Αλμωπίας  με ανακοίνωση του Δημάρχου υποστηρίζει ότι  η επίβλεψη γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να τις κατονομάζει.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες  για την κοπή των δένδρων υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Μετά το αίτημα της δημοτικής κοινότητας Αριδαίας έπρεπε να αποφασίσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο. Μετά την απόφασή του έπρεπε να δοθεί η σχετική άδεια από την αρμόδια υπηρεσία. Κύκλοι που δραστηριοποιούνται με την ξυλεία υποστηρίζουν ότι μετά τις διαδικασίες αυτές  έπρεπε να γίνει δημοπράτηση , για να αποκομίσει και όφελος ο Δήμος . ΤΟ ΔΕ Δασαρχείο να προσημάνει τα δέντρα που θα κοπούν . Και όχι , όπως αφήνεται να εννοηθεί , να εξυπηρετηθούν   νυν ή πιθανοί  ψηφοφόροι .
 

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο άθλιος πόλεμος κατά της δημοτικής συμβούλου Γεωργίας Αμπάρη που ανέδειξε το θέμα και έκανε γραπτό ερώτημα προς τον Δήμο. Πρωταγωνιστής στην αθλιότητα αυτή για μια ακόμα φορά το προσωπικό  και δημοσυντήρητο  ηλεκτρονικό όργανο του δημάρχου που   ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας και προκλητικότητας.
Στο μεταξύ η καταστροφή  είναι τεράστια και μάλλον θα χρειαστεί η παρέμβαση των υπευθύνων  να μην συνεχιστεί , πριν να είναι πολύ αργά .
Το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Αλμωπίας , έχοντας στο πλάι του τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Αβραμίκα  και τον  Πρόεδρο Γρηγόρη Ταρασίδη έκανε δηλώσεις στον εαυτό του που ανήρτησε στο  face book βίντεο στο οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχειρώντας με την παρουσία των δύο να έχει και συνενόχους  στο αλαλούμ .
Αντί να δώσει συνέντευξη τύπου ή να ενημερώσει τους επικεφαλείς των συνδυασμών ακολούθησε μια δική του περίεργη τακτική
Σε όλες τις δηλώσεις  του αποφεύγει να κάνει λόγο για νομιμότητα. Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είχε μαζί του τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ρώσση. Ο Γιάννης Ρώσσης δήλωσε ότι η αρμοδιότητα αυτή έχει εκχωρηθεί στον Αντιδήμαρχο Στέφανο Αβραμίκα .

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση παλιού Αριδαιώτη που  έλεγε  « ότι ο Δημήτρης Μπίνος θα μείνει στην Ιστορία ως ο δασοκτόνος δήμαρχος της Αριδαίας , όπως ο Νέρωνας που έκαψε την Ρώμη. Δήλωση μάλλον υπερβολική







Ο κόσμος καίγεται και ο δήμαρχος ασχολείται με....παιδικές χαρές






9 σχόλια:

  1. Πολύ εύστοχα βάλατε την φωτογραφία και της παιδικής χαράς στην διοικητηρίου, μιας και θα κόψουν και το πλατάνι στην παιδική χαρά. Δεν το βλέπω να γλιτώνει. Μπορεί και για αυτό να έχουν καμιά απόφαση μόνο για κοπή κλαδιών αλλά αυτοί όπως πήραν φόρα θα το κόψουν από την ρίζα. Σας δε ντρέπονται, όλο φτηνές δικαιολογίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε άλλο σαιτ ο δήμαρχος το ονόμασε αντιπλημμυρική προστασία. Οταν έχουν απόφαση τοπικού και άδεια όπως λένε από το δασαρχείο μόνο για κοπή κλαδιών πώς κόβουν δέντρα; Μας δουλευετε ψιλό γαζί. Οπώς θέλετε τα βαφτίζεται. Να πάει ο δήμαρχος να φωτογραφηθεί δίπλα στους κομμένους κορμούς να δούμε άν είναι εντός της κοίτης ή δέκα μέτρα παρα πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TA ΠΟΤΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΗΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΚΛΑΔΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Δημαρχε! Έτσι νοικοκυριό. Εμείς οι απλοί πολίτες τής πόλης επιβραβευουμαι τον Δημαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας! Αν όχι, το Δασαρχείο να ενημερώσει τον κόσμο για τη νόμιμη πορεία της κοπής των δένδρων! Πάντως μέχρι τώρα η κοπή γινεται αρπα κολλα και η κοίτη του ποταμού έχασε τη φυσικότητά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχει μανια με το πρασινο ο φασιστοδημαρχος οτι πρασινο υπαρχει το κοβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και στα λουτρά ποζαρ να κάνετε παρόμοιο καθαρισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επί της διαδικασίας: μπορεί να έχεις απόφαση τοπικού συμβουλίου για καθαρισμό κλαδιών, μπορεί να έχεις την συναίνεση του δασαρχείου, μπορεί να έχεις ότι σου χρειάζεται από άδειες και γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, που δεν τις κατονομάζεις. Αλλά ανάθεση εργασιών δεν έχεις σίγουρα ή θα περιμένουμε να μας την δείξεις. Ερώτημα: μπορούν να κόβουν δέντρα οι άνθρωποι του τοπικού συμβουλίου και πέντε γνωστοί, μονο και μόνο επειδή έχουν απόφαση τοπικού; Η εργασία έπρεπε ή όχι να γίνει από το τμήμα πρασίνου του δήμου ή από ανάθεση σε εξειδικευμένο συνεργείο; Αυτό να μας απαντήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)