Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ένοχες δικαιολογίες από τον Δήμο Αλμωπίας





ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ
ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ

Αφού κάνανε πρώτα του κεφαλιού τους και ρημάξανε  το ομορφότερο κομμάτι της Αριδαίας , το ΔΑΣΑΚΙ, τώρα έρχονται να  δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Με εσπευσμένη δήλωση του ο Δήμαρχος ,αντιλαμβανόμενος τις ευθύνες του βλέποντας προφανώς το μέγεθος της καταστροφής  προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του , αλλά να βγάλει   «λάδι »και όσους τυχόν  εμπλέκονται.

ΠΡΙΝ


Η μόνη πιθανότητα και προοπτική να δείξει κάτι τουριστικό η Αριδαία  εξανεμίστηκε. Αντι να αναδειχθεί η περιοχή , καταστρέφεται
«ΟΙ Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.
Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.» ,δηλώνει

Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής :


Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.

Κατόπιν εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας, σχετικής άδειας του Δασαρχείου ( Μάλλον δεν υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται )   και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθαρίζεται η κοίτη του ποταμιού στην ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία έχει να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια –ίσως πάνω από 15 χρόνια.

Η κοπή δέντρων περιορίζεται μόνο σε αυτά που βρίσκονται εντός της κοίτης και τα οποία εμποδίζουν τη φυσική ροή του νερού, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την πόλη. Στόχος λοιπόν αυτής της παρέμβασης είναι η αντιπλημμυρική της θωράκιση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, αμέσως μόλις επέστρεψε από το Συνέδριο στο οποίο συμμετείχε στην Ιταλία, επισκέφθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Στέφανο Αβραμίκα τον χώρο των εργασιών, όπως θα πράξει και αύριο Παρασκευή, με σκοπό να εποπτεύσει την πορεία της παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Γίνεται μία ουσιαστική και σημαντική παρέμβαση, η οποία θωρακίζει αντιπλημμυρικά την πόλη της Αριδαίας. Οφείλουμε να διατηρούμε την κοίτη του ποταμού καθαρή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Καλό είναι οι ευαισθησίες να έχουν πολύπλευρες κατευθύνσεις. Είμαι πραγματικά ευαίσθητος για το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα προβαίναμε σε μια τέτοια ενέργεια αν δεν υπήρχε αναγκαιότητα που σχετίζεται με την προστασία της πόλης μας και την πολιτική προστασία και αν δεν είχαμε τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών».

 Είναι βέβαιο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πλήρη άγνοια. Διότι κανάνας νοήμων δεν θα συναινούσε με τον τρόπο που γίνεται ο υποτιθέμενος καθαρισμός

4 σχόλια:

  1. για να εχει ξυλα του προεδρου η παρεα αντιπλημυρικη θωρακιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικολογική καταστροφή κάνατε!!!Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα το 2017;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΤΕ Ο.Κ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Δασάρχη είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για την καταστροφή. Βγες και πες στον κόσμο τι συμβαίνει.Ειμαι 60 χρονών κατάγομαι από την περιοχή ζω στο εξωτερικό και αυτό το πράγμα πρώτη φορά συμβαίνει. Κυρία Αντιπεριφερειάρχης εσείς "από τη Θεσσαλονίκη" που τα βλέπετε αυτά, τι λέτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)