Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Πρώτοι ή τελευταίοι πολίτες οι δήμαρχοι του νομού;



Το Σάββατο έγινε στην Αριδαία η παρουσίαση της έρευνα που έκανε η Πέλλα τηλεόραση  με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και την ιεράρχηση τους από τους κατοίκους.

Οι τρεις από τους 4 δημάρχους του νομού , Αλμωπίας , Σκύδρας και Έδεσσας που πήραν τον λόγο για να δικαιολογήσουν μερικά από τα ευρήματα ,εξαπέλυσαν  αδικαιολόγητη επίθεση  κατά του τοπικού τύπου.
Αφού εκθείασαν ( και καλά έκαναν)  τα ΜΜΕ που έκαναν την έρευνα, εξαπέλυσαν οξεία επίθεση κατά του τοπικού τύπου. Τα κατηγόρησαν ότι δεν λειτουργούν όπως πρέπει, δεν είναι αντικειμενικά και ούτε λίγο ούτε πολύ λειτουργούν εκβιαστικά για να αποκομίζουν άλλα οφέλη. Κανείς τους όμως δεν κατονόμασε ούτε ένα  συγκεκριμένο μέσο που το κάνει και   σε  τι ακριβώς αποσκοπεί.
Είναι τουλάχιστον αθλιότητα από την πλευρά τους να μην έχουν το θάρρος να το καταγγείλουν με συγκεκριμένα ονόματα και παραδείγματα.
Είναι δε ακόμα μεγαλύτερη αθλιότητα από την πλευρά τους  γιατί δεν το πράττουν ως πρώτοι πολίτες και εμμέσως πλην σαφώς  ως εκπρόσωποι της τοπικής τους κοινωνίας.
Έκαναν λόγο για αντικειμενικότητα και καλοπροαίρετη κριτική
Ποιος ς όμως θα το κρίνει αυτό;

Οι ίδιοι , ή οι πολίτες. Τι εννοούν καλοπροαίρετη κριτική; Μήπως βγήκε  κάποιο μηχάνημα που την  μετράει  και δεν το ξέρουμε; Ή είναι οι ίδιοι τους μηχανήματα μέτρησης αντικειμενικότητας;
Από την έρευνα προέκυψε ότι η κοινή γνώμη του νομού συμφωνεί με τις απόψεις της πλειοψηφίας των τοπικών ΜΜΕ
.
Και ένα τελευταίο ερώτημα στους πρώτους πολίτες (μάλλον τελευταίους με την πρακτική τους) Τι έχουν κάνει αυτοί για τα τοπικά ΜΜΕ , ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τον κόσμο;
Μπορούν να πουν δημόσια πόσο τα έχουν στηρίξει;
Και κάτι τελευταίο προς τον αθλιότατο Δήμαρχο Αλμωπίας.
Το  δημοσιογράφο που λιβάνισε δημόσια στην παρουσίαση της έρευνας  , πριν από αρκετό καιρό τον σκυλόβριζε και τον απειλούσε με μηνύσεις.
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Η δε συμπεριφορά του δημάρχου Αλμωπίας   προς τα τοπικά ΜΜΕ είναι η χείριστη που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.
Χρησιμοποιεί τα δημοτικά χρήματα για προσωπική του προβολή και όχι για την ενημέρωση των δημοτών . Και  τα χρησιμοποιεί σαν να είναι ο απόλυτος ιδιοκτήτης του Δήμου,  και  κατά παράβαση του νόμου, χωρίς καμία ντροπή και χωρίς κανέναν έλεγχο από κανέναν. .
Οι δήμαρχοι Έδεσσας και Σκύδρας δεν γνωρίζουμε τι πρόβλημα έχουν . Είναι τουλάχιστον όμως άδικοι  και αχάριστοι προς τα ΜΜΕ που προβάλλουν τα του δήμου τους  και ενημερώνουν τους δημότες τους.
Η συγκεκριμένη στάση τους όμως δεν νομίζω ότι αρμόζει ούτε και το αξίζουν τα ΜΜΕ.
Εκτός και αν ψάχνουν άλλοθι για τις δικές τους αδυναμίες και ελλείψεις   στα ΜΜΕ.
Πέτρος Σαμάνδης
Καταγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)