Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

«Μακεδονία» ξακουστή...


Προβληματισμένοι οι επιφανείς επιχειρηματίες που συνεργάστηκαν για την επανέκδοση της ιστορικής "Μακεδονίας", της...
οποίας οι κυκλοφοριακές επιδόσεις προκαλούν ημικρανίες στους συμμετέχοντες στο εγχείρημα. 

** 

Εχουν αρχίσει και οι απολύσεις (τρεις για αρχή) και φουντώνει εν τω μεταξύ όπως είναι λογικό η γκρίνια για την εμφάνιση και το περιεχόμενο του φύλλου. Τι θα κάνει ο διευθυντής Μιχάλης Αλεξανδρίδης; Προς το παρόν απαντάει στο fb και βρίσκει ορθογραφικά λάθη σε ανακοινώσεις οι οποίες καταγγέλλουν τις απολύσεις.

** 

Είναι μελαγχολικό μια ζωντανή πόλη σαν την Θεσσαλονίκη, να μην διαθέτει μια εφημερίδα που να "σπάει τα ταμεία", τηρουμένων φυσικά των αναλογιών τής πολύ δύσκολης εποχής. 

** 

Ξαναγυρίζει λοιπόν η κουβέντα στο τι ακριβώς θέλουν οι αναγνώστες και πως το παρουσιάζεις εσυ ο επαγγελματίας της ενημέρωσης απο κάθε άποψη! Ξαναγυρίζει δηλαδή η συζήτηση - που όλοι αποφεύγουν - στο ταλέντο και στις ικανότητες εργαζομένων και στελεχών που λείπουν απο τις εκδοτικές προσπάθειες στην Ελλάδα. 

** 

Αυτό το μέγα ζήτημα αφορά και τα αθηναϊκά φύλλα, που συνήθως παγιδευμένα σε μια τεχνητή αυταρέσκεια κυνηγούν την ουρά τους βλέποντας τις πωλήσεις τους να βυθίζονται, δυστυχώς. Αρνούμενα να παραδεχτούν την ανεπάρκεια των βολεμένων που χαϊδεύουν τα αυτιά των ιδιοκτητών. 

** 

Μονο κάποιοι εκδότες, ελάχιστοι, μπορούν θεωρητικά να ελπίζουν επενδύοντας στην σοβαρή ενημέρωση σε συνδυασμό με... μανατζερίστικες κινήσεις. Δύσκολο όμως σήμερα να βρεθούν ηγέτες που θα αλλάξουν τη φορά των πραγμάτων...

zoornalistas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)