Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτσιάς - Το Υπουργείο αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός

 Στις 16:00 δηλώσεις από τον πρωθυπουργό


Τα όσα διημείφθησαν στο υπουργικό συμβούλιο οδήγησαν τον ΥΠΕΞ στην παραίτηση

Δυσαρεστημένος από την όχι επαρκή στήριξη του πρωθυπουργού στην κόντρα του με τον Καμμένο

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση από την ΠΓΔΜ


Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, το μεσημέρι της Τετάρτης, μία μέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο, σχετικά με την εναλλακτική πρόταση για το Μακεδονικό που κατέθεσε ο τελευταίος στις ΗΠΑ.
Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς προχώρησε στην απόφαση αυτή εξαιτίας της στάσης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, αισθανόμενος ότι δεν έλαβε επαρκή στήριξη στη διαμάχη του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών έγινε  δεκτή από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 
Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το χρονικό της παραίτησης
Είναι ενδεικτικό ότι η δυσαρέσκεια του Νίκου Κοτζιά για τα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση του υπουργικού, εκδηλώθηκε και από τη βραδινή έκτακτη επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Το «κερασάκι» ήρθε το πρωί της Τετάρτης, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος διαμήνυσε -χρησιμοποιώντας μία έκφραση του Ανδρέα Παπανδρέου- πως όποιος «το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».
Πώς θα αντιδράσει η ΠΓΔΜ
Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της ΠΓΔΜ, όπου σήμερα μάλιστα πραγματοποιείται η πρώτη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Πηγή:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)