Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΟΜΙΛΙΑ Ν.ΛΥΓΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.







Ομιλία , παρουσία μικρού ακροατηρίου , σχετικά με τις προσδοκίες των διορανωτών  στην Εδεσσα  για την Συμφωνία  των  Πρεσπών έκανε

Ο  καθηγητής Νίκος Λυγερος, που προσκλήθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας και Ανάδειξης της Ελληνικής Ιστορίας και Παράδοσης, ο οποίος μαζί με τον Δήμο Έδεσσας, συνδιοργανωσαν την εκδήλωση - διάλεξη με θέμα το Σκοπιανο.
Ο κ.Λυγερος, ανελυσε ένα προς ένα τα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποκαλυπτοντας κάποια θέματα, άγνωστα για το ευρύ κοινό.
Ο καθηγητής ήταν κατηγορηματικός, και έκανε λόγο με βεβαιότητα περί  ξεπουληματος της Μακεδονίας, καθώς η συμφωνία σε κανένα σημείο δεν λέει τι παίρνει η Ελλαδα από αυτή.
" Μόνο δίνει " δήλωσε χαρακτηριστικα.
Στην ομιλία του ο κ.Λυγερος, ανέπτυξε επίσης την διεθνή κατάσταση σε οτι αφορά το Σκοπιανο θέμα, ενώ έκανε και σημαντικές παρατηρήσεις σε ότι αφορά τα " υποπτα κενα" που υπάρχουν σε αυτή την συμφωνία.
Παρόν και ο Δ. Ευαγγελίδης (δεξιά) που μας έχει μηνύσει για σχόλια που δεν του άρεσαν

Ακόμα, ο κ.Λυγερος, χαρακτήρισε " Σταλινικες"τις δύο πλευρές ( Κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων) οι οποίες θέλουν να περάσουν την συμφωνία με τον δικό τους τρόπο.
Τέλος ο κ.Λυγερος, προβλεψε ότι αυτή η συμφωνία δεν θα περάσει.
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.
Παρόντες ήταν εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου, ο Δήμαρχος Έδεσσας, ο Στρατηγός της ΙΙ Μηχανοκινητης Μεραρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, εκπρόσωποι συλλόγων και πολυς κόσμος.
Χαιρετισμο έκαναν ο Προεδρος του ΣΕΑΠΕΙΠ Χαράλαμπος Παπαζήσης και ο Δήμαρχος Εδεσσας.

Με πληροφορίες και από τα  EDESSAIKA .GR

1 σχόλιο:

(3)