Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Αποστρατεύεται ο Μέραρχος ΄Εδεσσας Συμεών Κεβεντζιδης



Μετά από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελειων( ΣΑΓΕ), ο Υποστράτηγος Συμεών Κεβεντζιδης
, διοικητής της ΙΙ Μηχανοκινητης Μεραρχίας Πεζικού ( έδρα Εδεσσα)  αποστρατεύεται  με τον βαθμό του Αντιστρατηγου .

Ο Συμεών Κεβεντζιδης, παλαιότερα είχε διατελέσει διοικητής στην ΕΛΔΥΚ.
Στην διάρκεια της θητείας του στην Έδεσσα, απέδειξε  ότι ο Ελληνικός Στρατός, εκτός από ετοιμοπόλεμος
για την υπεράσπιση της πατρίδας, βρίσκεται κοντά και στους πολίτες, με δράσεις που πολλές φορές δεν γνώριζαν οι περισσότεροι!
Εκτός από τα άψογα στρατιωτικά του καθήκοντα ,  επέδειξε και σπουδαία κοινωνική δραστηριότητα, ενώ έδειχνε μεγάλη κατανόηση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούσαν τους στρατευμένους. 



Ο Συμεών Κεβεντζίδης, Ξανθιώτης με καταγωγή από τα Κομνηνά της περιοχής Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 και για αρκετά χρόνια, έγινε γνωστός για τη θητεία του ως Τμηματάρχη στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς του Δ Σώματος Στρατού. Ήταν ο αξιωματικός που είχε αναλάβει επί ηγεσίας στρατηγού Παραγιουδάκη, την οργάνωση του -πιλοτικού  τότε για τις Ένοπλες Δυνάμεις- προγράμματος,στην πιο κρίσιμη και παραγωγική περίοδό του, με  αλλεπάληλες εκδόσεις λεξικών, λευκωμάτων και το γενικότερο εγχείρημα για παρέμβαση και άνοιγμα του Δ’ΣΣ στην κοινωνία.

Άλλωστε, το εν λόγω πρόγραμμα, στελεχώθηκε την περίοδο εκείνη με νέους οπλίτες, που στη συνέχεια σταδιοδρόμησαν με επιτυχία σε επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, τόσο τοπικά όσο και πανελληνίως.


2 σχόλια:

(3)