Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση με ισχυρούς ανέμους...


Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα σημερα,Τρίτη, με τα κύρια χαρακτηριστικά να είναι η ηλιοφάνεια και οι ισχυροί άνεμοι έως και...

9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Την Τετάρτη, ωστόσο, το... χειμωνιάτικο σκηνικό θα επανέλθει, με βροχές σε πολλές περιοχές. Για σήμερα Τρίτη, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα με τοπικές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 13, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα από 2 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 11, στην Κρήτη από 8 έως 15 και στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 6 έως 12 (στη Ρόδο τοπικά έως 14).

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στον Πατραϊκό έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως δυτικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.



Βροχές στα βόρεια και ανατολικά την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται αρχικά αίθριος, βαθμιαία από τα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 βαθμιαία στο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τοπικές βροχές στην Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)