Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Οι οδηγίες των γιατρών για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό

Οι οδηγίες των γιατρών για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό

Κορονοϊός: Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά στη χώρα μας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε
μία σειρά οδηγιών που αφορούν την προστασία από τον ιό.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές, όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από εξωτερικές δουλειές ή από την εργασία μας, θα πρέπει να έχουμε μπροστά στην πόρτα μας υγρά μαντηλάκια, για να απολυμάνουμε τα χέρια μας καθώς και το πόμολο της πόρτας. Μόνο έτσι θα μπούμε στο σπίτι μας.
Το σημαντικότερο όμως στοιχείο είναι το πλύσιμο των χεριών που πρέπει να το κάνουμε αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης θα πρέπει να βγάλουμε τα παπούτσια μας, ενώ τα ρούχα μας αφού τα βγάλουμε θα πρέπει να τα αερίσουμε σε εξωτερικό χώρο τουλάχιστον για μισή ώρα. Την παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να την κάνουμε κάθε φορά που έχουμε πολύωρη απουσία από το σπίτι μας. Επιπλέον θα πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας, να αλλάζουμε εσώρουχα.
Παράλληλα τα υγρά μαντηλάκια που έχουμε χρησιμοποιήσει, πριν τα πετάξουμε πρέπει να τα τοποθετούμε σε ένα σακουλάκι που περικλείεται με ένα σχοινάκι έτσι ώστε να μην έρχονται ξανά σε επαφή με τα χέρια μας. Ακόμη θα πρέπει να υπάρχει καθημερινή απολύμανση του σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας. Παράλληλα στα τραπέζια του σπιτιού δεν πρέπει να αφήνουμε περιοδικά, εφημερίδες, φυλλάδια.
Από την άλλη πλευρά όσοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μεταφοράς θα πρέπει αμέσως μετά να καθαρίζουν τα χέρια τους με απολυμαντικά μέσα. Στην περίπτωση συνωστισμού θα πρέπει το πρόσωπο τους να μην βρίσκεται κοντά σε αυτό του συνεπιβάτη τους .
Επιπλέον στις οδηγίες βλέπουμε ότι περιλαμβάνεται και το καθάρισμα των εσωτερικών χώρων του αυτοκινήτου μας καθώς μπορεί να φέρει σημεία μόλυνσης. Τέλος κατά τη διάρκεια των συναλλαγών μας θα πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση χαρτονομισμάτων και κερμάτων ενώ μετά τη χρήση κάρτας θα πρέπει να την απολυμαίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)