Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Το διπλό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου...

... προς την Εκκλησία και υπέρ του ισχυρού κοινωνικού κράτους

Πολλές συζητήσεις προκαλεί στο παρασκήνιο η παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου, τρεις μόλις ημέρες μετά τη λήξη της θητείας του, παρέμβαση που έγινε στην τηλεόραση του «Άλφα» και τον Τάκη Χατζή.


Με την...
παρέμβασή του ο πρώην πλέον Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε διπλό μήνυμα:

Πρώτον, προς την Ιεραρχία, που αργότερα θα συνεδρίαζε προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της για το τι θα πράξει για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς οι ακραίοι ιεράρχες, εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρή –και ανεξήγητη- στάση της πολιτείας, επέβαλαν αρχικά τη γραμμή τους και μετέτρεψαν τις εκκλησίεςσε «υγειονομικές βόμβες». «Απευθύνομαι, στο μέτρο που μου αναλογεί, σε κάθε συνάνθρωπό μας για να επισημάνω το αυτονόητο: Η πιστή τήρηση των κανόνων αυτών είναι χρέος καθενός, τόσον απέναντι στον εαυτό του όσο και απέναντι στους συνανθρώπους μας.  Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες η ατομική συμπεριφορά μας μας επιτρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο, προς τον πλησίον.  Και για κάθε Χριστιανό είναι η ώρα να δείξει ότι τηρεί την βασική αρχή του «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν»», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος.

Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε την ανάγκη στήριξης ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, και ενός ισχυρού συστήματος υγείας υπό Κρατικό έλεγχο, «κάτι που, δυστυχώς, υποτιμήθηκε διεθνώς», ‘όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε: «Η πανδημία του κορωνοϊού δείχνει πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον Άνθρωπο σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος.  Η πανδημία αυτή δείχνει, επίσης, ότι οικονομική ευημερία νοείται  μόνον όταν ευημερεί ο Άνθρωπος, όταν δηλαδή η Οικονομία υπηρετεί τον Άνθρωπο». Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θητεία του στην Ηρώδη του Αττικού, ο Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε πολλές φορές σε δημόσιες παρεμβάσεις του την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις νεοφιλελεύθερων πολικών και δημοσιογράφων στη χώρα μας.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάντως, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα της θητείας του, θα παρεμβαίνει μόνο για ζητήματα που θεωρούνται μείζονα για τη χώρα και τους κατοίκους της. Εν αντιθέσει, δηλαδή, με άλλους πρώην Προέδρους που σιώπησαν τελείως μετά τη λήξη της θητείας τους, ο Προκόπης Παυλόπουλος -και με την πρώτη παρέμβασή του- δείχνει πως δεν πρόκειται να παραμείνει σιωπηλός.

Ήδη, άλλωστε, έχει εγκατασταθεί με τους στενούς του συνεργάτες στο νέο του γραφείο, το οποίο θα αποτελεί και το στρατηγείο του για τις επόμενες κινήσεις του.

ΥΓ: Ο πρώην Πρόεδρος, πάντως, δεν παρέλειψε να στείλει τα μηνύματά του και στην Άγκυρα, με αφορμή όσα συμβαίνουν στον Έβρο: «Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στον Έβρο, η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, τόσο για την προστασία των Συνόρων της όσο και για την προστασία του Ανθρώπου, του Πρόσφυγα, του Μετανάστη.  Όσο για την κριτική της Τουρκίας είναι τόσο αβάσιμη ώστε γελοιοποιείται διεθνώς.  Ας κοιτάξει το αιματοβαμμένο παρελθόν της, στις αρχές του 20ου αιώνα, για ν’ αντιληφθεί τις ευθύνες της και την αναξιοπιστία της», τόνισε χαρακτηριστικά..

Βασίλης Σκουρής


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)