Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Μητσοτάκης: Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων θρησκευτικής λατρείας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν έμεινε ευχαριστημένος με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για αναστολή των λειτουργιών το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως αναστέλλονται κάθε είδους λειτουργίες και ιεροπραξίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου δεν ικανοποίησαν τον πρωθυπουργό και γι αυτό και παρενέβη.


Εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και η ατομική προσευχή. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Η αναστολή ισχύει άμεσα, για το διάστημα από 16 Μαρτίου μέχρι και 30 Μαρτίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθετε ότι «η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».




  

Τι είχε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος

Νωρίτερα η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί μόνο για κατ’ ιδίαν προσευχή, και κάλεσε «τους ηλικιωμένους πιστούς να παραμένουν σπίτια τους». «Ὁ καθένας πρέπει νά αἰσθάνεται σάν νά εἶναι φορέας τοῦ συγκεκριμένου ἰοῦ, τόν ὁποῖο ὀφείλει νά μήν μεταδώσει στόν διπλανό του, καί ὡς ἐκ τούτου πρέπει νά προφυλάξει τούς συνανθρώπους του καί τόν ἑαυτό του» αναφέρει η ΔΙΣ.

Αποφάσισε ακόμη την αναβολή προσωρινώς όλων των καθημερινών Ιερών ακολουθιών και όλα τα μυστήρια Γάμου και Βαπτίσεως. Σε περίπτωση ανάγκης θα πραγματοποιούνται μόνο με την παρουσία γονέων, αναδόχου και παρανύμφου.

Πηγή:altsantiri.gr

1 σχόλιο:

  1. Ας τελειωσουμε με τον καλυτερο δυνατο τροπο μ' αυτο το κακο που μας βρηκε και ειναι σε εξελιξη και υστερα θα μπορουμε να λεμε:
    Ηρθαν οι γκομμουνιστες και μας κατεσχεσαν την πρωτη κατοικια και κλεισανε τις εκκλησιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)