Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ


 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

 

Σε συνέχεια των Δ.Τ. (25/8 και 12/9) με τις παρεμβάσεις Γιώργου Καρασμάνη για τη συμπληρωματική χρηματοδότηση των έργων του Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας, σήμερα Τρίτη 29/12 ο πρώην Υπουργός ενημερώθηκε ότι υπεγράφη η απόφαση (αρ. Πρωτ. 138943/29.12.2020) με την οποία εγκρίνεται το σχετικό αίτημα!

 

Η καθυστέρηση στην υπογραφή της απόφασης, οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτήθηκαν συμπληρωματικά έγγραφα, τόσο  από την πλευρά του Δήμου, όσο και από πλευράς του συναρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών. Γι’ αυτό – και προκειμένου να ολοκληρωθεί τάχιστα ο σχετικός συμπληρωματικός φάκελος – ο Γιώργος Καρασμάνης όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και με τις Υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων.

 

Η τελική συμπληρωματική χρηματοδότηση, ορίστηκε με την προαναφερθείσα απόφαση στις 300.000 ευρώ αντί των 400.000 που είχε ζητήσει ο Γιώργος Καρασμάνης, και τούτο για τον εξής λόγο:

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού ενός έργου μέχρι και κατά 30% του αρχικού (1.000.000 ευρώ), γίνεται άμεσα. Γι’ αυτό και προτιμήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία, και όχι με το 40%, για την οποία η διαδικασία έγκρισης θα ήταν πολύ πιο χρονοβόρα.

 

Άλλωστε, με δεδομένη τη βούληση των ηγεσιών των δύο συναρμόδιων Υπουργείων Ανάπτυξης και Εσωτερικών για την αρτιότερη ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου της Έδεσσας που θα δώσει σημαντικές λύσεις στα χωροταξικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα επακολουθήσουν και άλλες συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις. 

 

2 σχόλια:

  1. Δυγχαρητηρια. Καθε ευρω που ερχεται στον τοπο μας ειναι πολύτιμο. Με 300.000 τι προοδος των εργασιων θα υπάρξει ? μεχρι στιγμης εχει γινει ισοπέδωση του οικοπέδου με αφαιρεση χιλιαδων κυβικων στα δυτικά και προσθηκη στα ανατολικά. Θα ακολουθησουν οι υποδομές ? καθε απαντηση δεκτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παναγιώτης Πασχαλιδης30 Δεκεμβρίου 2020 στις 5:37 π.μ.

    Αν διαβάσεις καλά ,έχει γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού απο ένα εκατομμύριο στο ενα εκατ. τριακόσια χιλιάδες ευρω.Σε περίοδο πανδημίας πολύ σημαντική χρηματοδότηση,θα επακολουθήσουν και άλλες όπως λέει ο κύριος Καρασμάνης.Αλλωστε είναι ο ανθρωπος που δυο φορές το ενέταξε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τις δυο φορές το απένταξαν και μάλιστα την πρωτη φορά με 5 εκατομμύρια πίστωση.Το έργο είναι σημαντικό για την εδεσσα και μέσα στην κυβερνητική θητεία θα ολοκληρωθεί είναι δέσμευση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)