Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Συναγερμός για τα κρούσματα στην Κάλυμνο - Η «έκπληξη» που είχε προβλέψει η Αθηνά Λινού

Συναγερμός για τα κρούσματα στην Κάλυμνο - Η «έκπληξη» που είχε προβλέψει η Αθηνά Λινού

 

Μεγάλη η ανησυχία στην Κάλυμνο μετά τον εντοπισμό αυξημένων κρουσμάτων. Τι δηλώνουν οι τοπικοί παράγοντες και ποια ήταν η «προφητεία» της Αθηνάς Λινού. 

Μπορεί η προσοχή μας αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού να στρέφεται φυσικά στην Αθήνα λόγω του πληθυσμού αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν τοπικές εξάρσεις. 

«Θα πάμε το επόμενο διάστημα με την τακτική βλέποντας και κάνοντας» σημείωνε εδώ και μέρες η Αθηνά Λινού η οποία σε δημόσιες τοποθετήσεις της και δεν απέκλειε δυσάρεστες «εκπλήξεις» από περιοχές της χώρας για τις οποίες δεν υπάρχει σαφή εικόνα λόγω μικρού αριθμού τεστ. «Δεν ξέρουμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στα νησιά και στη νότια Ελλάδα» τόνιζε και προέτρεψε την Πολιτεία να ετοιμάζεται για σοβαρότερα μέτρα όχι όμως με γνώμονα μόνο την αγορά.

Μια τέτοια λοιπόν δυσάρεστη έκπληξη φαίνεται πώς συμβαίνει και στην Κάλυμνο στην οποία εντοπίζεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στις 8 περιοχές της Ελλάδας που αυξάνονται τα κρούσματα παρά το lockdown και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ στα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην Κάλυμνο σημειώνεται η αναλογία φτάνει στο 20.37.

Μάλιστα χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου σε σύνολο 476 νέων του Cocid-19 στη χώρα μας.

«Δυστυχώς δεν τηρήθηκαν οι κανόνες και τα πρωτόκολλα» παραδέχτηκε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Έπαρχος Καλύμνου Εμμανουήλ Μουσελλής ανακοινώνοντας νέα αυστηρότερα μέτρα, που ελήφθησαν κατόπιν ευρείας σύσκεψης των τοπικών φορέων. Μεταξύ άλλων από χθες ξεκίνησαν αυστηρότεροι έλεγχοι τόσο από την Αστυνομία όσο και από το Λιμεναρχείο σε κομβικά σημεία της Καλύμνου.

Τόσο ο κ. Μουσελλής όσο και ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης έχουν συνεχείς επαφές με τον ΕΟΔΥ ώστε να χαρτογραφήσουν με βάση τα δεδομένα, τα σημεία όπου υπάρχει ιδιαίτερη έξαρση, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως είναι δύο οι περιοχές που βρίσκονται ήδη κάτω από αυστηρότερο έλεγχο.

«Θέλουμε να δηλώσουμε όλοι «παρών» στο σήμα λήξης του συναγερμού της πανδημίας, αυτό είναι το ζητούμενο και για μας τους Καλύμνιους και αυτό θα προασπίσουμε» τόνισε ο κ Μουσελλής επικρίνοντας τους αρνητές της κατάστασης αυτής καλώντας να σεβαστούν τουλάχιστον τους άλλους συνανθρώπους τους.

Το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κάλυμνο έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα πάνω από 1.800 ελέγχους, μόνο στο νησί της Καλύμνου, συνεχίζοντας παράλληλα το έργο του και στα υπόλοιπα νησιά της Επαρχίας.

Έκτακτη ανακοίνωση από την οικεία Μητρόπολη

«Απείθαρχοι» στα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία από τον covid-19 εμφανίζονται και – ευτυχώς λίγοι – ιερείς με αποτέλεσμα να είναι συνεχείς οι εκκλήσεις της Μητρόπολης Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Σε έκτακτη ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας Παΐσιος μετά τις αρνητικές εξελίξεις και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού στην Επαρχία του ,καλεί και παρακαλεί πατρικώς το ευσεβές πλήρωμα, Κλήρο και Λαό, να τηρήσουν τις συμβουλές και τις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών, προκειμένου να μην κλείσουν τα νησιά μας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Οι ημέρες είναι πονηρές, και ο ύπουλος εχθρός καιροφυλακτεί», τονίζει ο κ. Παίσιος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)