Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις με τα φάρμακα των συνταξιούχων μετά τις αποκαλύψεις

Ραγδαίες εξελίξεις με τα φάρμακα των συνταξιούχων μετά τις αποκαλύψεις

 

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τα φάρμακα των συνταξιούχων μετά τις αποκαλύψεις ότι πρέπει να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Η αποκάλυψη ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση ακόμα για παράταση της ευεργετικής πρόβλεψης για περισσότερους από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους που προβλέπει δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, έφερε ραγδαίες εξελίξεις.

Πιο αναλυτικά, τα ρεπορτάζ τόνιζαν ότι παρά τις πιέσεις των οργανώσεων των συνταξιούχων, φαίνεται πως από 1η Ιανουαρίου 2021 οι συνταξιούχοι θα καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, μιας και σταματά στις 31 Δεκεμβρίου 2021 η πρόβλεψη που ίσχυε όταν τους κόπηκε το ΕΚΑΣ.

Η απόφαση αυτή ανήκει στον Γιάννη Βρούτση.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Ότι με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς οι 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν μικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ θα πληρώνουν την αναγραφόμενη τιμή λιανικής πώλησης για τα φάρμακα που χρειάζονται.

Το θέμα ωστόσο τέθηκε σήμερα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, το θέμα θα τεθεί άμεσα υπό συζήτηση και τόνισε πως θα βρεθεί λύση.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παρέμβει. Όπως έγραψε στο Facebook: «Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά»

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

(3)