Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021

Κοντοζαμάνης: Ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Κοντοζαμάνης: Ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

 

Ο Βασίλη Κοντοζαμάνη δεν αναγνώρισε πως υπήρξε έλλειψη ΜΕΘ, κι εννόησε πως το ζήτημα των ασθενών που πέθαναν εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με τη διαχείριση εκ μέρους των γιατρών.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί καθημερινά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), υποδεικνύουν πως πάνω από οκτώ στους δέκα ανθρώπους που έχουν πεθάνει από κορονοϊό στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σε σχετική ερώτηση που απεύθυνε το iatronet.gr προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (8/1) ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Κοντοζαμάνη υποστήριξε πως για το παραπάνω γεγονός δεν ευθύνεται η έλλειψη ΜΕΘ και πως η απόφαση εάν ένας ασθενής θα εισαχθεί ή δεν θα εισαχθεί σε ΜΕΘ ανήκει αποκλειστικά στους θεράποντες ιατρούς.  

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν αναγνωρίζει πως υπήρξαν περιπτώσεις που το Σύστημα Υγείας δεν μπόρεσε ν’ αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Στην αποκάλυψη ότι κατά την έξαρση του δεύτερου πανδημικού κύματος ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ αδυνατούσε να ακολουθήσει γραμμικά την εξέλιξη του αριθμού των νοσούντων, προχώρησε ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και υποψήφιος πρύτανης του ιδρύματος, Βασίλης Τσαουσίδης.

Όσο η πίεση αυξανόταν, ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό νοσούντων άρχιζαν να μένουν εκτός ΜΕΘ και τελικά οι νοσούντες εκτός ΜΕΘ και οι θάνατοι αυξάνονταν εκθετικά. Το ποσοστό αυτών που κατέληξαν χωρίς να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ ξεπερνά το 80%, υποδεικνύουν τα σχετικά στοιχεία. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μοιράζει ευθύνες στους υγειονομικούς για τις δικές της εγκληματικές επιλογές

«Στην χώρα της ‘’ατομικής ευθύνης’’ τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μην ευθύνονται για τίποτα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι «χθες ο κ. Κοντοζαμάνης όταν ρωτήθηκε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, που με βάση καταγγελίες έχουν φτάσει το 80%, επέρριψε με θρασύτητα ευθύνες στους γιατρούς». 

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση «μπροστά στον πανικό για την απώλεια ελέγχου έχει αρχίσει να μοιράζει ευθύνες για τις δικές της εγκληματικές επιλογές στους υγειονομικούς και στην Επιτροπή των ειδικών».

«Από εκεί που υποκριτικά τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους, τώρα ετοιμάζονται να τους καθίσουν στο εδώλιο και να τους ενοχοποιήσουν για τους χιλιάδες θανάτους», σημειώνει, για να σχολιάσει ότι πρόκειται για «άλλη μια ένδειξη ότι έχουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία».

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Θυμάστε που η Μαρέγκα σας έβγαζε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσετε τους ήρωες;
    Τώρα θα σας καλεί να τους φτύνετε.
    Κάποιος πρέπει να φταίει για το μπάχαλο και τους νεκρούς.
    Ποιος να φταίει; Οι α(χ)ριστοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21