Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΨΙΜO ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Αγαπητά μέλη του συλλόγου που δεν είσαστε παρόντα,

 

Ασφαλώς στη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ δεν περιμέναμε τα γεγονότα που περνάμε μέχρι και σήμερα.

Το θέμα της υγείας ήταν το θέμα της χρονιάς. Η Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση άντεξε και στο θέμα της υγείας επίσης, αλλά με χιλιάδες απώλειες συνάνθρωπων μας και δύσκολους αγώνες μέσα στα Νοσοκομεία μας.

 

Αλλά εκείνο που κατάφερε ο ιός ήταν να μας φυλακίσει για έναν ακόμη ολόκληρο χρόνο και όσοι στα (χρόνια της χούντας) περάσαμε φυλακές συμπληρώσαμε ακόμα έναν χρόνο με εντολή Κορωναιού.

 

Εμείς συνεχίσαμε τον αγώνα παρά τις δυσκολίες, συνεδριάσαμε αρκετές φορές και αναδείξουμε τα προβλήματα του θεραπευτικού  τουρισμού.

 

Σταθήκαμε στο πλευρό των Ελληνικών λουτροπόλεων, ζητήσαμε βοήθεια από τα αρμόδια υπουργεία να στηρίξουμε τους επαγγελματίες σε αυτές τις περιοχές μπας και αντέξουν και δεν ξαναμαραζώσουν ως επίσης και τις λουτροπόλεις.

 

Προσπαθήσαμε να βγούμε στον αέρα με πάρα πολλές δυσκολίες σε στυλ τηλεδιάσκεψης και τα καταφέραμε.

 

Συνεργαστήκαμε με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο ιαματικών πηγών πού έχει έδρα τις Βρυξέλλες και τα καταφέραμε και αυτός μας ενημερώνουν από τις Βρυξέλλες ότι για τον τουρισμό εγκρίθηκε ένα ποσόν που  ξεπερνάει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα προς το Υπουργείο Τουρισμού για να αναγνωρίσει και τις υπόλοιπες ιαματικές πηγές που μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίστηκαν.

 

Διαμαρτυρηθήκαμε, επίσης, γιατί η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε για τον Τουρισμό ευεξίες που εμείς σαν σύλλογος δεν συμμετέχουμε.

 

Επισκεφτήκαμε τα λουτρά του Δήμου Αλμωπίας και είχαμε άμεση συνεργασία με το Δήμο αλλά και με το σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων.

 

Επισκεφθήκαμε τα Λουτρά Ικαρίας με την παρουσία του Αντιπρόεδρου μας Αχιλλέα Μεταλούλη.

 

Ζητήσαμε πολλές φορές από το ΤΑΙΠΕΔ τα ΛΟΥΤΡΑ που ανήκουν σε αυτόν το φορέα να αναπτυχθούν εδώ και τώρα με οποιαδήποτε μορφή και όχι να είναι στη σημερινή κατάσταση που οι περισσότερες από αυτές είναι κλειστές όπως τα  λουτρά της Κύθνου των Θερμοπυλών του Πλατυστόμου των Καμένων Βούρλων και σε πολλά νησιά μας που οι  περισσότερες ιαματικές πηγές και αυτές είναι κλειστές

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)