Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Ανεβαίνει η θερμοκρασία...






Για σήμερα, Σαββατο, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα... δυτικά και κυρίως τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει στα κεντρικά και νότια, κατά τόπους, τους 20 βαθμούς Κελσίου.



ΚΥΡΙΑΚΗ

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.


ΔΕΥΤΕΡΑ

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.


ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά και τα βόρεια από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής θα παραμείνουν με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.



Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα παροδικά αυξημένες

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες .Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 19 βαθμούς Κελσίου



Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 12 με 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)