Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα

Πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα

 ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 
Η επίσημη ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ

Κατακόρυφη αύξηση στα νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2021, τα οποία έφτασαν τα 1.261, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 22 θανάτους από κορονοϊό και 244 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι στις 16 Δεκεμβρίου 2020 ήταν η τελευταία φορά που τα κρούσματα απο κορονοϊό σε όλη τη χώρα είχαν ξεπεράσει τα 1.000.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 158716, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5988 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49885 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

244 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 178 (73.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1131 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5851 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3437 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: ethnos.gr

Νέα αύξηση ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού, με τον αριθμό τους να είναι τετραψήφιος, αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2020.  

Περισσότερα από 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρας μας, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν σήμερα (2/2) από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Το παραπάνω ενδεχόμενο επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ από τα Σεπόλια, όπου διενεργούνται rapid tests σε πολίτες.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι’ αυτό, σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις, θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Αρκουμανέας. 

Αθηνά Λινού: Έτσι θα αποφύγουμε το ολικό lockdown

Εν τω μεταξύ, η Αθηνά Λινού δηλώνει πως προτιμά στοχευμένα μέτρα παρά ένα νέο ολικό lockdown. 

Ειδικότερα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis», προτείνει περισσότερα τεστ, αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς και μεγιστοποίηση της τηλεργασίας.

Όσον αφορά στην πορεία της επιδημίας στην Ελλάδας, η κ. Λινού σχολιάζει τα μέτρα προστασίας, επισημαίνει πως θα πρέπει να γλυτώσουμε από τον κίνδυνο της ευρύτερης διασποράς και τονίζει πως θα πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα συνωστισμού στα ΜΜΜ, αλλά και να γίνει υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού για όλους τους εκπαιδευτικούς. 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 για το άνοιγμα των σχολείων, η καθηγήτρια υπογραμμίζει πως πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ στις μονάδες και τους εκπαιδευτικούς.

«Είναι σημαντικό», όπως είπε, «να γίνει καλύτερη επικοινωνία για την αναγκαιότητα των τεστ, ώστε να προσέρχεται ο κόσμος χωρίς να φοβάται». «Πρέπει να γίνει κατανοητό», όπως τόνισε, «ότι είναι απαραίτητα και μπορούν να βοηθήσουν να σώσουν ζωές».

Μιλώντας για την έξαρση των κρουσμάτων, η κ. Λινού εξέφρασε την ανησυχία της, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις και τον εμβολιασμό, ήταν καθησυχαστική, λέγοντας πως τις καλύπτουν τα εμβόλια, αλλά και σε διαφορετική περίπτωση οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν γρήγορα να τροποποιήσουν τα εμβόλιά τους, μέσα σε λίγες εβδομάδες, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις όποιες μεταλλάξεις.

Όμως, μιλώντας για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, η κ. Λινού είπε ότι το ανησυχητικό στοιχείο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν είχε προηγηθεί κάποιο ταξίδι του ιερέα στο εξωτερικό. Αντιθέτως, θεωρείται ορφανό κρούσμα, ενώ ενδεχομένως η μετάλλαξη να είναι διάσπαρτη στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείσα πώς ο συγκεκριμένος ασθενής βρέθηκε ξανά θετικός ενώ είχε ήδη νοσήσει τον Νοέμβριο, η κ. Λινού, τόνισε πως η ανοσία του πιθανόν να είναι περίπου στο 50%. «Δεν είναι περίεργο», όπως εκτίμησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)