Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Politico: Το 70% στην Ελλάδα θα εμβολιαστεί έως το 2023

 Politico: Το 70% στην Ελλάδα θα εμβολιαστεί έως το 2023

 

 Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του Politico για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι η «ανοσία της αγέλης» θα επιτευχθεί το 2023.

Το Politico παρουσίασε αναλυτικά την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη και τα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα είναι ανησυχητικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν οι δόσεις που παραλαμβάνει η χώρα, μείνουν ως έχουν, τότε η περιβόητη «ανοσία της αγέλης», θα επιτευχθεί το 2023. Δηλαδή, μετά από χρόνια θα εμβολιαστεί πάνω από το 70% του πληθυσμού, ποσοστό που χρειάζεται για να επιτευχθεί ανοσία κατά του ιού.

Επιπλέον, το Politico αναφέρει πως εάν ο ρυθμός με τον οποίο χορηγούνται τα εμβόλια στην Ελλάδα δεν αλλάξει, τότε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα εμβολιαστεί το 23% του ενήλικου πληθυσμού.

Αυτό, σημαίνει πως το συγκεκριμένο ποσοστό απέχει πολύ από το στόχο για το 70% που είχε τεθεί ως στόχος για το τέλος του καλοκαιριού από την ΕΕ.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως έως τις 30 Ιανουαρίου, γίνονται 15,960 εμβόλια καθημερινά στην Ελλάδα, ενώ συνολικά έχουν γίνει 269,106.

Υπενθυμίζεται, πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, είχε δηλώσει το εξής για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα κατά της πανδημίας:

«Μπροστά στον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας- εξαιτίας των μεταλλάξεων και του χειμωνιάτικου καιρού και συνεπώς των περισσότερων λοιμώξεων και ιώσεων που συνηθίζονται- κάθε χρόνο- αυτούς τους μήνες – εντείνουμε την άμυνά μας και ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς.

Αυτή τη στιγμή γίνονται περισσότεροι από 17.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί περίπου 270.000 συμπολίτες μας, ξεπερνώντας τον στόχο των 200.000 που είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο.

Επιπλέον ακολουθούμε με συνέπεια την ορθή στρατηγική διασφάλισης της δεύτερης δόσης, για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει ήδη την πρώτη».

Ακολουθεί πίνακας με το ποσοστό ενηλίκων που θα εμβολιαστούν έως το τέλος του καλοκαιριού, εάν ο τρέχων αριθμός δόσεων ανά ημέρα παραμένει αμετάβλητος, σύμφωνα με το Politico:

Politico emboliasmoi Ellada 2023

ΠΗΓΗ: politico.eu

Αναρτήθηκε από ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Σκατά στα μούτρα του Politico. Πού ξέρουν αυτοί;
    Ο Κούλης θα εμβολιάσει όλους πριν το 2027 και το Politico θα σκάσει από το κακό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)