Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Σταϊκούρας: Τα νέα μέτρα κοστολογούνται σε 500 εκατ. ευρώ επιπλέον τον μήνα

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα θα έχουν επιπλέον κόστος 500 εκατ. ευρώ το μήνα.

Απαντήσεις στην κριτική των φορέων της αγοράς που χαρακτήρισαν ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή θα έχουν επιπλέον κόστος 500 εκατ. ευρώ το μήνα.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε στους φορείς που ζήτησαν μεγαλύτερες ενισχύσεις ότι οι πόροι του κράτους είναι περιορισμένοι και ανέφερε ότι «θα πρέπει όλοι να έχουμε υπεύθυνη στάση». Σημείωσε, όμως, ότι η το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει και σε αυτό το πλαίσιο ελήφθησαν την Παρασκευή νέα μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν σε μηνιαία βάση τα κρατικά ταμεία με μισό δις ευρώ. «Απαιτείται προσοχή στο τι ζητάμε» είπε ο υπουργός Οικονομικών και αναγνώρισε ότι τον Ιανουάριο καταγράφηκαν χαμηλότερα έσοδα σε σχέση με τις προβλέψεις αλλά ταυτόχρονα βελτιώθηκε το κόστος δανεισμού της χώρας.

Παράλληλα, σε παρέμβασή του στο συζητούμενο νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης της επιχειρήσεων ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι βάσει των προωθούμενων ρυθμίσεων αυξάνεται το ανώτατο όριο κρατικής ενίσχυσης των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων από 3 σε 10 εκατ. ευρώ. Επίσης, τόνισε ότι στον πρωτογενή τομέα προβλέπεται αύξηση του ανώτατου ορίου επιδότησης από 100.000 ευρώ σε 225.000 ευρώ και στην αλιεία από 120.000 ευρώ σε 270.000 ευρώ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)