Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη 22χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό του Αστυνομικού

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη 22χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό του Αστυνομικού

 

Πριν λίγη ώρα συνελήφθη ένα από τα 30 άτομα που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν αστυνομικό, κατά την διάρκεια επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ακόμη ένα άτομο για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, συνέλαβαν οι αρχές το απόγευμα της Τετάρτης (10/3).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι ένας 22χρονος άνδρας, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, καθώς είχε χάσει το πορτοφόλι του στο σημείο της επίθεσης και πήγε να δηλώσει την απώλειά του.

Οι αστυνομικοί όμως είχαν εντοπίσει το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε την ταυτότητα του νεαρού και άρχισαν τις ερωτήσεις για το πού βρισκόταν και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο 22χρονος φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις και τότε τον συνέλαβαν, όταν διαπίστωσαν ότι είχε πάρει μέρος στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Ο συλληφθείς είναι κάτοικος των νοτίων προαστίων και γνωστός οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται, πως οι αρχές συνέλαβαν 16 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο ένας μάλιστα κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΓΑΔΑ.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)