Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο iEidiseis: «Η αστυνομική βία συνιστά πλέον αλλαγή καθεστώτος»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο iEidiseis: «Η αστυνομική βία συνιστά πλέον αλλαγή καθεστώτος»

 

«Όσο και να μας θλίβει, η μη απάντηση των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην έκκλησή μου δεν μας πτοεί», δηλώνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σχετικά την έκκλησή του για συντονισμό των δράσεων των τριών κομμάτων για την προάσπιση βασικών αρχών του δημοκρατικού βίου και της νομιμότητας.

«Μόλις ξέσπασαν τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, ένιωσα ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Ότι η αστυνομική βία πλέον ξεπερνά τα όρια μιας νέας αστυνομοκρατίας που στήνει ένας υπουργός με «υπερβάλλοντα» ζήλο. Ότι πλέον συνιστά αλλαγή καθεστώτος», επισημαίνει με άρθρο του στο iEidiseis ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ υπογραμμίζει: «Όπως είχα κάνει πριν την 17η Νοέμβρη, και αφουγκραζόμενος την ανάγκη των προοδευτικών πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση, απηύθυνα δημόσια έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την προάσπιση βασικών αρχών του δημοκρατικού βίου και της νομιμότητας».

«Επειδή η έκκλησή μου ήταν ειλικρινής και ανοικτή, δεν προσδιόρισα τις δράσεις που προτείνει το ΜέΡΑ25. Αντίθετα, άφησα περιθώριο στις ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνουν κοινές και συντονισμένες δράσεις υπέρ της συνταγματικής νομιμότητας.

Όπως κάνουμε κάθε φορά που υπάρχει κάποιο κίνημα το οποίο πρέπει να στηριχτεί ή κάποιο δικαίωμα που πρέπει να προστατευτεί, το ΜέΡΑ25 αποζητά την σύγκλιση σε κοινό μέτωπο», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ καταλήγει: «Όσο και να μας θλίβει, η μη απάντηση των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην έκκλησή μου δεν μας πτοεί. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να αφουγκραζόμαστε την προοδευτική κοινωνία και να στηρίζουμε, μέσα κι έξω από τη Βουλή, κινήματα και ανθρώπους που ορθώνουν το ανάστημά τους εναντίον του Νέου Καθεστώτος Μητσοτάκη».

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ iEIDISEIS ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

«Μόλις ξέσπασαν τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, ένιωσα ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Ότι η αστυνομική βία πλέον ξεπερνά τα όρια μιας νέας αστυνομοκρατίας που στήνει ένας υπουργός με «υπερβάλλοντα» ζήλο. Ότι πλέον συνιστά αλλαγή καθεστώτος. Όπως είχα κάνει πριν την 17η Νοέμβρη, και αφουγκραζόμενος την ανάγκη των προοδευτικών πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση, απηύθυνα δημόσια έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την προάσπιση βασικών αρχών του δημοκρατικού βίου και της νομιμότητας.

Επειδή η έκκλησή μου ήταν ειλικρινής και ανοικτή, δεν προσδιόρισα τις δράσεις που προτείνει το ΜέΡΑ25. Αντίθετα, άφησα περιθώριο στις ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνουν κοινές και συντονισμένες δράσεις υπέρ της συνταγματικής νομιμότητας. Όπως κάνουμε κάθε φορά που υπάρχει κάποιο κίνημα το οποίο πρέπει να στηριχτεί ή κάποιο δικαίωμα που πρέπει να προστατευτεί, το ΜέΡΑ25 αποζητά την σύγκλιση σε κοινό μέτωπο.

Κάποιοι με κατέκριναν θυμίζοντας ότι, πράγματι, το ΜέΡΑ25 απορρίπτει τις «εκκλήσεις» του κ. Τσίπρα, και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να συμπράξουμε στο πλαίσιο μιας μελλοντικής προοδευτικής συγκυβέρνησης. Τους θυμίζω την ειδοποιό διαφορά μεταξύ συντονισμένων δράσεων εναντίον της αστυνομοκρατίας (ή, παραδείγματος χάριν, ενός κοινού μετώπου εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού) από το να δώσει το ΜέΡΑ25 ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που αποδέχεται τα τελεσίγραφα των δανειστών και συνεργάζεται με τον κ. Νετανιάχου στις εξορύξεις ανά την Αν Μεσόγειο.

Κλείνοντας, όσο και να μας θλίβει, η μη απάντηση των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην έκκλησή μου δεν μας πτοεί. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να αφουγκραζόμαστε την προοδευτική κοινωνία και να στηρίζουμε, μέσα κι έξω από τη Βουλή, κινήματα και ανθρώπους που ορθώνουν το ανάστημά τους εναντίον του Νέου Καθεστώτος Μητσοτάκη».

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)