Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Λέσβος: Επί 14 ώρες προσπαθούσαν οι Τούρκοι να προωθήσουν μετανάστες στην Ελλάδα

Μετανάστες, Λέσβος 

 Επί 14 ώρες, σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα, προσπαθούσαν οι Τούρκοι να προωθήσουν μετανάστες και πρόσφυγες στα βορειοανατολικά παράλια της Λέσβου.

Από το βράδυ της Πέμπτης (1/4) και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/4) διήρκεσε η οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας, να προωθήσει μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η επιχείρηση προώθησης από την Τουρκία, έγινε σε επτά προσπάθειες, σε ακτίνα μεταξύ 50-100 ναυτικών μιλίων βορειανατολικά της Λέσβου.  Οι κινήσεις τους, έγιναν αντιληπτές μέσω των ελληνικών παρατηρητηρίων και ραντάρ των ελληνικών σκαφών, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Το χρονικό του εντοπισμού τους από το Λιμενικό Σώμα έχει ως ακολούθως:

04:30 ο πρώτος εντοπισμός

05:15 ο δεύτερος

07:50 περιστατικό με βίντεο

08:28 περιστατικό με βίντεο

10:05 περιστατικό με βίντεο και επιθετικές ενέργειες στο σκάφος 137 του Λιμενικού

13:32 έκτος εντοπισμός

13:55 Πέρασε μία βάρκα με 28 άτομα από την Σομαλία και το Αφγανιστάν


 

Όπως ανέφεραν πηγές από το Λιμενικό Σώμα, 7 βάρκες με 300 μετανάστες - πρόσφυγες συνοδεύονταν και καθοδηγούνταν από την τουρκική πλευρά με ένα πολεμικό πλοίο, έξι ακταιωρούς και «αμέτρητα» drones. Οι λέμβοι κινούνταν γύρω από τα τουρκικά σκάφη, χωρίς αυτά να τους αποτρέπουν. Το ελληνικό Λιμενικό Σώμα είχε «παρατάξει» οκτώ σκάφη στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας. Οι Τούρκοι κλιμάκωσαν τις προσπάθειές τους εκμεταλλευόμενοι τον βορειοανατολικό άνεμο που έπνεε στην περιοχή και μπορεί να οδηγεί τις βάρκες των μεταναστών- προσφύγων στις ελληνικές ακτές.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Το Λιμενικό Σώμα αντιμετώπισε με επιτυχία πολλαπλές απόπειρες παραβίασης των θαλάσσιων συνόρων μας, που έγιναν μάλιστα με την κάλυψη και τη βοήθεια τουρκικών ακταιωρών», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Πρόσθεσε ότι ο σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός και η αποφασιστικότητα των στελεχών του λιμενικού εμπόδισε τα σχέδια των διακινητών και ακύρωσε μια ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο.

Πηγή: ethnos.gr

2 σχόλια:

  1. Αντε ρε μπουμπυνιστε τους κεραταδες αυτοι οσο κανουμε πισω τοσο ποιο πολυ θαρος παιρνουν,μας τα εχουν κανει τσουρεκια,με αρεσει που πανε να μιλησουν κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος θα μπουμπουνισει;
      Το Κουλό;
      Αχααααααααααααα

      Διαγραφή

(3)