Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Μόνο στον Ριζοσπάστη όπως πρέπει...



Ο θάνατος των τριών εργατών που χτυπήθηκαν από χιλιάδες βολτ δουλεύοντας στα καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) δεν είναι για δημοσιογραφικό μονόστηλο. Έπρεπε μεγαλύτερη κάλυψη για τον τρόπο (κεραυνοβόλος θάνατος) και τον τόπο (μπροστά στα μάτια πολιτών) που έγινε το φοβερό δυστύχημα. Η τραγωδία δείχνει αμέλεια, παράλειψη, θανάσιμα λάθη –προφανώς όχι κατ’ αρχάς των θυμάτων. Όμως, το θέμα προβλήθηκε σε, σχετικά, λίγα σημερινά (χθεσινά) πρωτοσέλιδα, αγνοήθηκε από πολλές ημερήσιες εφημερίδες και αναδείχτηκε στην έκταση που πρέπει μόνο από τον Ριζοσπάστη στον οποίο έγινε πρώτο θέμα, με δυνατό τίτλο και επίσης δυνατά σχόλια. 

Πρώτο θέμα έγινα και στη Star, αλλά με τρόπο (φωτογραφία και τίτλο) που επιδιώκει να προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό. Πάντως, στον υπότιτλο αναφερόταν σε «Πανελλήνια κατακραυγή για τις τριτοκοσμικές διαδικασίες και ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ».




Πρωτοσέλιδη προβολή είχε από τον Εφημερίδα των Συντακτών, την Αυγή, την Espresso, την On Time και τον Λόγο, ενώ αγνοήθηκε από την Καθημερινή, τα Νέα, τον Ελεύθερο Τύπο, τη Δημοκρατία, την Κόντρα και την Εστία.  

 harddog-sport.blogspot.com 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)