Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ποιοι πιέζουν για ανοιχτά σχολεία;

Το ερώτημα έχει αφενός μια ρητορική χροιά. Διότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κλειστά σχολεία και παιδιά χωρίς κοινωνική ζωή. Υπάρχει όμως και το πρακτικό ζήτημα την εποχή του κορονοϊού: αυτό των εστιών υπερμετάδοσης. Απ’ ό,τι όμως μαθαίνουμε, υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι που... πιέζει την κυβέρνηση για άμεση επανέναρξη των μαθημάτων.

Δεν πέρασαν οι πιέσεις

Όπως σωστά καταλάβατε, είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι χάνουν πολλά λεφτά από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αυτό τουλάχιστον μας είπε άνθρωπος που ζει καθημερινά την αγωνία των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας. Ότι οι σχολάρχες πιέζουν ασφυκτικά. Για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Φαίνεται, πάντως, ότι οι πιέσεις τους δεν έπιασαν τόπο, καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να ξαναρχίσουν τα μαθήματα μόνο για τους τελειόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και αυτό, λόγω των Πανελληνίων. 

Aπό την στήλη "Off the record" (VICE)

 

1 σχόλιο:

  1. Θυμάμαι ένα άλλο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που πιάστηκε να κλέβει στις εξετάσεις ένα "άριστο"παιδί πρωθυπουργού(κορυφαίου μακεδονοκαριερίστα)και...
    απολύσανε την καθηγήτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)